0 0
Tequila Kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 gram kipfilet
3 limoen
1 jalapeño
bosje koriander
175 ml tequila
2 tenen knoflook
4 etlp olijfolie
zout en peper
hersluitbare plastic zak

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Tequila Kip

*Adaptatie Ree Drummond

Tequila is in dit geval een goed idee!

Ingredients

Directions

Share

Tequila Kip

Tequila is een drankje waar veel mensen slechte ervaringen mee hebben en daarmee niet graag drinken. Bij mij valt dit reuze mee. Ik vind Tequila niet vies, maar hoef het mij ook niet bij een feestje te schenken. Als je van iemand een fles Tequila krijgt betekend dat dus vrij wel dat hij heel lang op de kast zal blijven staan. Misschien alleen bij feestjes dan men besluit hem te openen. Op die manier is onze fles Tequila geopend, de fles was toch al open dus besloot ik een recept te zoeken waarbij ik de Tequila kon gebruiken. Ik vond een recept in een van mijn kookboeken.

Ik ben dol op kookboeken, maar eigenlijk gebruik ik ze over het algemeen bar weinig. Soms om wat inspiratie op te doen voor recepten of voor de layout van mijn foto’s. De plaatj1es zijn toch vaak het leukst om te kijken. Over het algemeen als ik snel ideeen voor recepten wil op doen, vooral door de weeks dan kijk ik liever snel even online op bijvoorbeeld Pinterest. De enige keren dat ik wel eens een kookboek echt gebruik is voor onze Sunday Diners. In een van mijn favoriete kookboeken vond ik zo een recept met Tequile. Namelijk uit het kookboek van blogster Ree Drummond ook bekend als The Pioneer Woman.

Ree Drummond is een grote naam onder foodbloggers in Amerika en heeft inmiddels als twee koeken uitgebracht met vele comfort food gerechten. Ik ben dol op haar kookboeken vooral vanwege de layout waar ze stap voor stap uitlegt met afbeeldingen hoe je iets moet maken. Zo kan zelfs elke amateur kok aan de slag.

Uit The Pionees Woman Cooks, Food From My Frontier maakte ik Tequila Chicken. Een heerlijke en simpele marinade voor je kip, wat je vervolgens naast groenten en aardappels kunt eten of zoals wij hebben gedaan in een wrap.

The Pioneer Woman - Ree Drummond

The Pioneer Woman - Ree Drummond Tequila Lime Chicken

Tequila Kip

Steps

1
Done

Halveer de limoenen

Snij de jalapeño's in ringen.

Doe het sap van de limoenen, de jalapeño's, olijfolie, knoflook (geperst), koriander, tequila, zout en peper in een keukenmachine en blend ze tot een marinade.

Proef of de marinade verder op smaak gebracht moet worden met zout en peper.

2
Done

Doe de marinade met de kipfilet in een plastic zak en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.

3
Done

Laat de grillpan heet worden.

Grill de gemarineerde kip ongeveer 3-4 minuten per kant.

Haal de kipfilet uit de grillpan en snij deze in reepjes.

Serveer de kip met tortilla's, rijs, groenten en bonen.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Cheesy Spinazie Macaroni
Marcel's Famous Chicken Dry Rub | Recepthoekje
next
Marcel’s Famous Chicken Dry Rub
previous
Cheesy Spinazie Macaroni
Marcel's Famous Chicken Dry Rub | Recepthoekje
next
Marcel’s Famous Chicken Dry Rub

Add Your Comment