0 0
Cheesy Spinazie Macaroni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 gram macaroni
2 etlp olijfolie
3 tenen knoflook
2 etlp bloem
200 ml melk
150 gram bladspinazie
80 gram + extra Parmezaanse kaas
200 gram cherry tomaten
125 gram magere spekreepjes
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Cheesy Spinazie Macaroni

Cheesy goodness

Ingredients

Directions

Share

Cheesy Spinazie Macaroni - 3

Elke keer als wij een zak bladspinazie kopen voor een gerecht houden we bijna altijd meer dan de helft over. Wat betekend twee keer in de week spinazie eten. Geen probleem! Ik vind spinazie namelijk heerlijk en daarnaast zijn er tal van gerechten die je kunt maken met spinazie zoals soep, wok-gerechten, een stamppot of zoals ik dit keer heb gedaan een pasta gerecht.

Met de overgebleven bladspinazie, cherrytomaten en nog wat macaroni uit de voorraadkast besloot ik alleen nog even Parmezaanse kaas te komen om zo een heerlijk romige Cheesy Spinazie Macaroni te maken. Het gerecht is heel simpel, je kookt de macaroni pasta in een pot volgens de verpakking en in de andere pan maak je de saus van kaas en spinazie. Je kunt het gerechtvegetarisch eten of zoals ik in dit geval heb gedaan met wat magere spekreepjes. Bedenk wel altijd dat als je spekjes toevoegd en ook met een zoutigekaas kookt, niet teveel zout toe te voegen!

Cheesy Spinazie Macaroni - 2

Steps

1
Done

Kook water in een ruime pan en bereid de macaroni volgens de verpakking.

2
Done

Zet een koekenpan op het fornuis en warm de olijfolie erin.

Voeg de geperste knoflook toe en laat dit 1 minuut staat tot het gaat geuren.

Voeg de bloem en melk toe en roer het goed in de pan. Laat het mengsel langzaam dik worden.

3
Done

Voeg de Parmezaanse kaas en spinazie toe en roer in de pan tot de spinazie is geslonken.

Is het kaasmengsel te dik voeg dan nog wat melk toe.

4
Done

Bak onder tusssen de magere spekreepjes krokant.

Haal de spekreepjes uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier om uit te laten lekken.

5
Done

Snij de cherry tomaten in kwartjes. Voeg ze dan toe aan de saus en laat het nog 2 minuten staan.

6
Done

Giet de pasta af als deze klaar is en voeg hem toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Schep de pasta op de borden en maak het af met de spek reepjes en wat extra Parmezaanse kaas.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Kip Tandori met Naan | Buzz in the Kitchen
previous
Kip Tandori met Naan
next
Tequila Kip
Kip Tandori met Naan | Buzz in the Kitchen
previous
Kip Tandori met Naan
next
Tequila Kip

Add Your Comment