Ingredients
-
150 gram rijst
-
1 etlp zonnebloem olie
-
1 rode ui
-
1 aubergine
-
2 etlp rode wijnazijn
-
2 tlp sojasaus
-
2 etlp suiker
-
2,5 tlp maïzena
-
100 gram sperziebonen (diepvries)
-
1-2 Spaanse peper
Directions
Een paar jaar geleden als je me aubergine serveerde dan deed je mij daar geen plezier mee. Ik vond het niet lekker wat vooral kwam door de structuur van de aubergine. Tot ik in 2010 naar China ging. Als ik iets niet lekker vind ben ik niet de beroerdste om het nog eens te proberen, je smaakt veranderd immers. In China kreeg ik het lekkerste aubergine gerecht voorgeschoteld wat ik ooit had gegeten. Vanaf dat moment was ik verknocht aan de groenten.
Aubergine is wel een groenten waarvan je moet weten hoe het te bereiden. Het kan verkeerd bereid nog al bitter worden. Ik werd verliefd op de aubergine door een gerecht in China en daarom probeer ik af en toe dit gerecht te evenaren door te experimenteren. De sweet en spicy aubergines een heerlijk aubergine gerecht wat ik serveer met rijst. Je kunt het gerecht zo spicy maken als jezelf wilt, maar zorg wel voor wat pit want dat maakt dit gerecht juist zo lekker!
Steps
1
Done
|
Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
2
Done
|
Pel en snipper de ui. Snij beide uiteinden van de aubergine en schil het paarse gedeelte. Snij de aubergine in blokje en leg ze op een wat keukenpapier. Kruid de aubergine met zout en laat dit minimaal 5 minuten staan. |
3
Done
|
Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de ui 2 minuten. Roer de aubergine door de ui en leg een deksel op de pan. Laat de aubergine 10 minuten zakjes bakken tot ze iets bruin worden. Schep de aubergine regelmatig om. |
4
Done
|
Meng in een kom de azijn, sojasaus en suiker samen. Roer tot de suiker enigszins is opgelost. Voeg beetje bij beetje de maizena toe tot het helemaal is opgelost en er geen klontjes meer in zitten. |
5
Done
|
Haal de zaadlijst uit de Spaanse peper en snijd de pepers klein. Voeg de sperziebonen en de peper toe aan de aubergine. Roer alles goed door elkaar en laat dit met de deksel op nog 4 minuten sudderen. |
6
Done
|
Zet het vuur laag en schenk het azijnmengsel bij de aubergine. Schep alles goed om en laat het nog 2 minuten sudderen. Let op dat de saus niet aan koekt. |
7
Done
|
Serveer de sweet en spicy aubergine met de witte rijst. |