0 0
Citroen aardappelen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 gram krieltjes (ongeschild)
1 citroen

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Citroen aardappelen

Bijgerecht

Ingredients

Directions

Share

Een van de meest voorkomende ingrediënten uit de Nederlandse keuken is toch wel de aardappel. Stamppot, gekookt, krieltjes, schijfjes en ga zo nog maar even door. De mogelijkheden zijn oneindig. Bak ik een lekker stuk feest als beef chimichuri dan maak ik graag citroen aardappelen erbij.

Het recept voor deze citroen aardappels is erg makkelijk. De fris smaak smaak van de citroen is een lekkere variatie op de gekookte aardappel.

Steps

1
Done

Breng een pan met water en snufje zout aan de kook.
(Er moet genoeg water in de pan zitten zodat de aardappels onder staan).

2
Done

Voeg de aardappels en citroen toe aan het kokende water. Staan de aardappels toch niet helemaal onder water voeg dan nog wat warm water toe. Breng het water nogmaals aan de kook en zet het vuur op medium. Doe de deksel op de pan en laat de 15 minuten staan.

3
Done

Haal de citroen voorzichtig uit de pan. Knijp niet te hard, de citroen is nu zacht.

4
Done

Giet de aardappelen af en doe ze in een schaal. Knijp de citroen met een tang uit over de aardappelen.

Serveer bij een lekker stuk vlees.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Sweet en spicy aubergine
next
Beef chimichurri
previous
Sweet en spicy aubergine
next
Beef chimichurri

Add Your Comment