0 0
Citroenkoekjes met witte chocolade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
170 gram patentbloem
1 tlp baking soda
1/2 tlp zout
170 gram ongezouten boter
115 gram lichte basterdsuiker
55 gram suiker
1 ei
1 citroen
275 gram witte chocolade
bakpapier
huishoudfolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Citroenkoekjes met witte chocolade

Koekjes

Ingredients

Directions

Share

Mijn absoluut favoriete koekjes zijn mijn famous chocolate chip cookies. Als het om chocolate chip cookies gaat ben ik namelijk erg kieskeurig hoe ik ze lekker vindt. Koekjes bakken is namelijk een kunst. Je kunt ze niet zomaar in de oven zetten en wachten tot de kookwekker afgaat. Nee, je moet opletten, kijken, ruiken, voelen en ze op het juiste moment eruit halen. Waarbij oefenen oefenen oefenen vooral het antwoord is.

Met heel veel witte chocolade in huis, die bijna over datum zijn wou ik eens wat nieuws bedenken op mijn famous chocolate chip cookies. Alleen de pure chocolade vervangen door witte chocolade zou te makkelijk zijn. Met wat citroenen in huis besloot ik daarom citroenkoekjes te maken met witte chocolade of anders gezegd witte chocolate chip citroenkoekjes.

citroenkoekjes met witte chocolade (buzz in the kitchen recept)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Smelt de boter in een sauspan op het fornuis.

Meng de gesmolten boter met de suikers in een kom.

3
Done

Rasp de citroen. Klop het ei los met de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap.

Roer het ei-mengsel door de suikers.

4
Done

Meng de bloem, de baking soda en zout samen in een kom.

Roer de bloem beetje bij beetje door het botermengsel tot het een goed gemengd beslag vormt.

5
Done

Hak de chocolade klein.

Vouw de chocolade door het beslag.

6
Done

Verdeel het deeg over drie grote stukken huishoudfolie en rol het deeg op tot 3 worsten.

Leg de deeg worsten minimaal 30 minuten in de koelkast. Wil je niet al het deeg in een keer gebruiken, dan kun je het deeg ook in de vriezer op deze manier bewaren.

7
Done

Haal het deeg uit de koelkast en snijd het in plakken van 1,5-2 cm dik. Rol balletjes van het deeg en verdeel deze met wat ruimt er tussen over de beklede bakplaat.

Bak de koekjes 10 minuten in de oven tot de randen goudbruin worden.

Haal de koekjes uit de oven en laat ze minimaal 30 minuten af koelen.

8
Done

Bewaren

Het deeg kun je 3 maanden in de vriezer bewaren opgerold als worsten in huishoudfolie.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Witte Chocolade Boterkoek Recept Buzz in the Kitchen
previous
Witte Chocolade Boterkoek
next
Sweet en spicy aubergine
Witte Chocolade Boterkoek Recept Buzz in the Kitchen
previous
Witte Chocolade Boterkoek
next
Sweet en spicy aubergine

Add Your Comment