0 0
Romige Champignon Kip Pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram penne
20 gram boter
2 etlp olijfolie
350 gram kipfilet
50 gram bloem
150 gram champignons
1 rode ui
1 teen knoflook
200 ml witte wijn
80 ml kookroom
1 tlp djion mosterd
50 gram parmezaanse kaas
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Romige Champignon Kip Pasta

Mosterd en Champignons gaan heel goed samen!

Ingredients

Directions

Share

Romige Kip Champion Pasta

 

Mensen die mij persoonlijk kennen zullen misschien enig sinds verbaast zijn dat ik een gerecht met champignons post. Ik vond champignons en paddenstoelen namelijk nooit echt lekker. Dat is tot afgelopen zomer. De geur daarin tegen is wat mij misschien wel altijd toch heeft toe gezet om gerechten met paddenstoelen te blijven proeven. Zo ben ik dol op de geur van champignon soep. De structuur en smaak is wat ik nooit zo lekker vond, maar je smaak veranderd eens in de zoveel jaar en daarom blijf ik gerechten die ik niet lekker vind proeven (behalve witlof dat vind ik absoluut niet lekker). Langzamer hand ben ik dus paddenstoelen en dus ook championen lekker gaan vinden. Snij ze echter wel wat grof en niet in plakjes, die structuur vind ik nog steeds niet lekker.

Ik had nog wat kip over van de avond ervoor en besloot dat ik een heerlijke romige kip pasta wou maken en het dan uit te proberen met champignons. Ik had dus duidelijk nog niet met champignons voorheen gekookt en daarom heb ik voor combineren de smaken voor de saus even wat research gedaan. Hierbij kwam vaak mosterd sauzen in combinatie met champignons voor. Perfect voor de romige saus van mijn Romige Champignon Kip Pasta.

Steps

1
Done

Zet een pan met water voor de pasta op het fornuis en breng het water aan de kook.
Voeg zout aan het water toe en de penne. Kook de pennen volgens de verpakking. Als de pennen klaar zijn giet deze dan af.

2
Done

Snij de kipfilet in kleine stukjes.

Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes.

Snipper de ui.

3
Done

Zet een groet koekenpan op het fornuis en warm hierin de boter en olijfolie.

In een kleine kom meng de bloem en de kip. Zorg ervoor dat deze compleet is bedekt.

Bak de kip in de koekenpan en bak ze tot ze goud bruin zijn en gaar. Haal de kip uit de koekenpan en leg ze op een bord bedekt met keukenpapier.

4
Done

In de zelfde koekenpan bak de champignons, ui en geperste knoflook in een klontje boter tot de champignons zacht zijn.

Voeg de wijn toe aan de champignons en breng dit tot een simmer. Schraap de bodem wat los zodat de aangekoekte boter los komt.

Als de saus wat dikker is geworden voeg de kip toe aan de pan en roer dit goed door elkaar. Bak het voor nog eens 5 minuten.

Voeg 2/3 kookroom en mosterd toe en roer dit goed door de saus. Roer vervolgens beetje bij beetje de kaas door de saus heen.
Als je het gevoel hebt dat de saus te dik is voeg dan nog wat room toe. Breng op smaak met zout en peper.

Server de penne met de romige champignon kip saus er boven op.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Kippengehakt Noedels Kom
next
Mini Courgette Frittatas
previous
Kippengehakt Noedels Kom
next
Mini Courgette Frittatas

Add Your Comment