0 0
Rode Fruit Scones

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

260 gram bloem
100 gram suiker
1 etlp bakpoeder
snufje zout
115 gram boter
1 ei
150 gram zure room
1 etlp vanille extract
100 gram kersen
100 gram aardbeien

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Rode Fruit Scones

Te maken met elk rood fruit!

Ingredients

Directions

Share

BITK Recept - Aardbei Kersen Scones

 

Soms kan je gewoon ergens onwijs zin in hebben (vooral als je zwanger bent). Ik had zin in scones en met nog kersen en aardbeien in huis besloot ik alleen nog wat zure room te kopen en rode fruit scones te maken. Het zijn rode fruit scones dus je kunt ook heel goed nog frambozen er aan toe voegen als je deze in huis hebt als je maar de hoeveelheid van 200 gram rood fruit aan houdt. Het is nu zomer, rood fruit is in grote hoeveelheden te koop en voor een heerlijk prijsje. Wil je echter ‘s winters dit recept maken kun je ook heel goed diepvries fruit gebruiken. Hele jaar rond te koop.

De scones zijn zo al heerlijk zoet, wil je er echter een feestje van maken voeg dat nog wat jam/confituur toe (aardbei of kersen), wat boter als je het iets hebt op gewarmd of gewoon verse slagroom. Terwijl ik dit typ heb ik al weer zin in een, helaas zijn ze al weer op.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Neem een diepe kom en meng hier de bloem, suiker, bakpoeder en zout samen.

Voeg de boter toe en kneed deze door de bloem tot het de structuur van nat zand krijgt (beetje kruimig en plakkerig wordt het.

3
Done

In een kleine kom meng het ei, de zure room en vanille samen.

Voeg deze zodra het goed gemengd is het toe aan het bloemmengsel, door het er doorheen te vouwen met een spatel. Het deeg wordt nu plakkerig en nat.

4
Done

Maak de kersen en aardbeien schoon en verwijder eventuele kroontjes/steeltjes/pitten. Snij de kersen en aardbeien iets kleiner en vouw ze door het deeg met een spatel.

5
Done

Besprekel het aanrecht (of een grote snijplank) met wat bloem, zodat je het deeg erop kan leggen. Bebloem ook je handen.

Leg het deeg op het bebloemde aanrecht. Druk het deeg wat aan zodat je een vierkant/rechthoek kunt vormen van ongeveer 1,5-2 cm dik.

Snij het deeg in de gewenste vormpjes die je wilt dat de scones hebben (driehoekjes, rondjes). Gebruik een spatel om de uitgesneden scones op de bakplaat te leggen.

Zodra je niet echt meer de scones uit het deeg kan steken, raap je dit weer bij elkaar en druk je het nogmaals tot een vierkant van 1,5-2 cm dik, zodat je weer scones eruit kan steken.

6
Done

Zet de bakplaat in de oven. Bak de scones voor 15 min. tot de scones een licht goud bruine kleur krijgen. Om zeker te zijn of de scones goed gebakken zijn controleer de onder kant van de scone of deze niet te zacht is en wel gaar.

Haal de scones uit de oven en laat deze 15 min afkoelen.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Cajun, Aardbei, Perzik Salade
next
Watermeloen Sap
previous
Cajun, Aardbei, Perzik Salade
next
Watermeloen Sap

Add Your Comment