Cajun Kip Salade met Perzik en Aardbei

0 0
Cajun Kip Salade met Perzik en Aardbei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram kipfilet
3 eetlepels cajunkruide
1 eetlepel olijfolie
200 gram verse bladspinazie
4 perzik
250 gram aardbeien
1/2 komkommer
200 gram ongezouten cashewnoten
1 eetlepel honing
2 eetlepels perzikazijn (of andere fruitazijn)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Cajun Kip Salade met Perzik en Aardbei

Na onze vakantie in Bali (2015) waren we onwijs toe aan wat groen voer. In Bali ben ik namelijk bijna vier dagen ziek geweest, waardoor ik wat huiverig om werd om rauwe groenten en fruit te eten. Ik had zo’n zin gekregen in een heerlijke salade dat ik nog op vakantie al had bedacht wat ik wou eten: een lekkere frisse salade met fruit en pittige cajun kip.

Eenmaal in Nederland in de supermarkt wist ik wat het werd: cajun kip salade met perzik en aardbei. Het is zomer en in de supermarkt vliegen de heerlijke fruit aanbiedingen om je oren. Met kersen en perziken als kop stuk van seizoensfruit besloot ik deze als zoete tegenhanger van de Cajun kip te gebruiken. Om de salade nog wat groens en fris te geven besloot ik te gaan voor spinazie (ben er dol op) en komkommer (Marcel is er dol op) toe te voegen. Wat gekarameliseerde noten en een fruitige azijn dressing (vele opties te krijgen bij Oil&Vinegar) en je hebt een heerlijke salade.

Kidsproof – Vervang de Cajun kruiden door Paprika poeder om voor een mildere smaak te gaan. 

 

Ingrediënten toegelicht:

Cajun Kruiden – Gebruik Cajun Kruiden of maak zelf Caribische Jerk kruiden om de kip mee te kruiden.

Steps

1
Done

Snijd de kipfilet in vier lange stukken. | Marineer de kip in de cajun kruiden en 1 eetlepel olijfolie. | Laat het 30 minuten in de koelkast marineren. |

2
Done

Zet een koekenpan op het fornuis en verwarm 1 eetlepel olijfolie hierin. | Bak de kipfilet in de pan tot deze goudbruin en gaar is. | Haal de kipfilet uit de pan op een snijplank en laat het wat afkoelen.|

3
Done

Zet een kleine koekenpan op het fornuis en laat deze goed warm worden. | Rooster de cashewnoten in de pan terwijl je blijft roeren in de pan. | Rooster de noten 3 minuten. | Voeg de honing toe en een snufje zout voor 2 minuten. | Haal de pan van het fornuis.

4
Done

Spoel de spinazie af. | Was de perzik en snijd in plakjes. | Was de aardbeien en snijd in kwarten. | Was de komkommer en snijd in plakjes. | Snijd de kip in reepjes. |

5
Done

In een salade kom meng de spinazie, aardbeien, komkommer, perzik en cashewnoten door elkaar. | Voeg de kip en de fruitazijn toe en serveer direct!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

California Sushi Bowl - Kidshoekje.nl
previous
California Sushi Bowl
Bruisende Kersen Limonade - Kidshoekje.nl
next
Bruisende Kersen Limonade

Add Your Comment