Ingredients
-
260 gram bloem
-
100 gram suiker
-
1 etlp bakpoeder
-
snufje zout
-
115 gram boter
-
1 ei
-
150 gram zure room
-
1 etlp vanille extract
-
100 gram kersen
-
100 gram aardbeien
Directions
Soms kan je gewoon ergens onwijs zin in hebben (vooral als je zwanger bent). Ik had zin in scones en met nog kersen en aardbeien in huis besloot ik alleen nog wat zure room te kopen en rode fruit scones te maken. Het zijn rode fruit scones dus je kunt ook heel goed nog frambozen er aan toe voegen als je deze in huis hebt als je maar de hoeveelheid van 200 gram rood fruit aan houdt. Het is nu zomer, rood fruit is in grote hoeveelheden te koop en voor een heerlijk prijsje. Wil je echter ‘s winters dit recept maken kun je ook heel goed diepvries fruit gebruiken. Hele jaar rond te koop.
De scones zijn zo al heerlijk zoet, wil je er echter een feestje van maken voeg dat nog wat jam/confituur toe (aardbei of kersen), wat boter als je het iets hebt op gewarmd of gewoon verse slagroom. Terwijl ik dit typ heb ik al weer zin in een, helaas zijn ze al weer op.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Neem een diepe kom en meng hier de bloem, suiker, bakpoeder en zout samen. Voeg de boter toe en kneed deze door de bloem tot het de structuur van nat zand krijgt (beetje kruimig en plakkerig wordt het. |
3
Done
|
In een kleine kom meng het ei, de zure room en vanille samen. Voeg deze zodra het goed gemengd is het toe aan het bloemmengsel, door het er doorheen te vouwen met een spatel. Het deeg wordt nu plakkerig en nat. |
4
Done
|
Maak de kersen en aardbeien schoon en verwijder eventuele kroontjes/steeltjes/pitten. Snij de kersen en aardbeien iets kleiner en vouw ze door het deeg met een spatel. |
5
Done
|
Besprekel het aanrecht (of een grote snijplank) met wat bloem, zodat je het deeg erop kan leggen. Bebloem ook je handen. Leg het deeg op het bebloemde aanrecht. Druk het deeg wat aan zodat je een vierkant/rechthoek kunt vormen van ongeveer 1,5-2 cm dik. Snij het deeg in de gewenste vormpjes die je wilt dat de scones hebben (driehoekjes, rondjes). Gebruik een spatel om de uitgesneden scones op de bakplaat te leggen. Zodra je niet echt meer de scones uit het deeg kan steken, raap je dit weer bij elkaar en druk je het nogmaals tot een vierkant van 1,5-2 cm dik, zodat je weer scones eruit kan steken. |
6
Done
|
Zet de bakplaat in de oven. Bak de scones voor 15 min. tot de scones een licht goud bruine kleur krijgen. Om zeker te zijn of de scones goed gebakken zijn controleer de onder kant van de scone of deze niet te zacht is en wel gaar. Haal de scones uit de oven en laat deze 15 min afkoelen. |