Ingredients
-
4 eieren
-
4 bananen
-
120 gram havermout
-
2 tlp kaneel
-
1 tlp vanillesuiker (*rens kroes gebruikt poeder)
-
1 handje moerbeien (*optioneel - recept rens kroes)
-
1 handje gojibessen (*optioneel - recept rens kroes)
Directions
Volgende week ga ik weer aan het werk, een nieuw hoofdstuk in mijn leven: het combineren van gezin met kind, werk en een sociaal leven houden. Spannend! Daarnaast zit ik momenteel helemaal in tijd investeren (waar het lukt) in Buzz in the Kitchen. Buzz in the Kitchen heeft tegenwoordig een eigen Instagram account waar ik probeer minimaal 2 keer per dag te posten en dan natuurlijk de gewone posts op de site. Waar gaat de tijd heen op een dag. Spannende tijden breken dus aan.
Ik vindt het dan vooral heel belangrijk dat ik ook wel goed eet! Ik merk met onze kleine food lover, dat ik zo op een dag kan vergeten te ontbijten omdat de tijd voorbij vliegt. Straks als ik aan het werk ga, moet ik eerder op omdat ik mezelf moet zien aan te kleden en eten te geven en dan ook nog onze little one. Juist! Daarom besloot ik eens te zoeken naar gezonde en snelle ontbijtjes, omdat elke ochtend een bak cornflakes ook gaat vervelen.
Op Bloglovin kwam ik een artikel tegen van iemand die een week lang aan Powerfood van Rens Kroes had gedaan. Tijdens het lezen bedacht ik me dat boek ook in de kookboekenkast te hebben staan en ooit een ontbijt cake voorbij hebben zien komen. In het kookboek Powerfood van Rens Kroes, staan lekkere en makkelijke recepten. Het enige wat ik jammer vindt is dat er bij bijna elk recept allemaal zo geheten ‘superfoods’ staan, waar ik geen geld aan wil spenderen. Voor de Breakfast Cake gold dit ook, zo zitten er in het recept van Rens Kroes Goji Bessen en Moerbeien. Deze heb ik eruit gelaten en zal ze hier onder optioneel in toevoegen.
De cake zelf is makkelijk te maken en beval als nog goede ontbijt ingrediënten: bananen, havermout en ei.
Je kunt de cake als één cake maken, ik maakte er mini cakejes van, zodat ik ze kon in vriezen. Om ze in te vriezen heb ik om elk cakeje een bakpapiertje gedaan en vervolgens in een afsluitbaar bakje gedaan. Als ik ‘s morgens een wil. Haal ik hem eruit en laat ik hem iets ontdooien en dan nog even warm worden in de magnetron. Klein beetje roomboter er op en smullen maar. Het zijn tevens makkelijke cakes om mee onderweg te nemen. Een lekker snel snack ontbijtje.
Volg Buzz in the Kitchen ook op Instagram en Bloglovin
*Recentie over Powerfood van Rens Kroes volgt snel.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 C Vet je cake blik in met boter. |
2
Done
|
Doe alle ingrediënten, behalve de moerbeien en goji (indien je besloten hebt deze te gebruiken), in een blender en mix tot de inhoud dik en romig is. *Indien je de moerbeien en gojibessen erin doen kun je die nu door het beslag vouwen met een spatel. Schenk het beslag in de cakevorm en zet deze in de oven voor 15 minuten. De cake is klaar als je er een satéprikker in doet en deze schoon eruit komt. |