Wolkenbrood

0 0
Wolkenbrood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 eieren
3 eetlepels roomkaas
1 theelepel honing
1/4 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 theelepel sesamzaadjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Wolkenbrood

Als blogger haal ik graag ik inspiratie op bij andere collega’s, socials media platforms en kijk ik uiteraard naar trends of hypes. In 2016 zag je bijvoorbeeld ‘cloud bread’ (wolkenbrood) overal verschijnen. Een gezond brood alternatief omdat het zo calorie arm is. Het bestaat namelijk uit eieren en roomkaas of hüttenkäse. Maar is het ook lekker?

Wat vond ik er van?

Is het brood? Absoluut niet. Hoe zou ik het dan wel omschrijven? Een luchtig ei gerecht. Zou je er brood meet kunnen vervangen? Ja, als je minder of geen koolhydraten wilt eten, maar ik denk niet perse dat het net zo vullend is. Uiteraard kun je het wolkenbrood beleggen en op smaak brengen. Het is tevens ook makkelijk en snel te maken met maar 4 ingrediënten. Toch zou ik het niet zo maken als vervanging van brood. Het is lekker als snack in de lunchtrommel of misschien om te serveren met wat andere dingen als borrelhapje. Ik zou dus vooral zeggen, probeer het zelf eens uit en laat weten wat je er van vindt.

 

Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2016)

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 150 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |

2
Done

Scheid de eieren in twee kommen. Doe de eiwitten in een vet vrije kom. | Voeg de bakpoeder en zout bij de eiwitten. Klop de eiwitten op tot je pieken kunt maken, die blijven staan. |

3
Done

In een andere kom meng het eigeel met de roomkaas en honing en mix alles tot het goed is gemengd. | Vouw het eigeel mengsel met een spatel door het eiwit. |

4
Done

Schep het eimengsel in kleine hoopjes/bolletjes op de bakplaat. | Hou ruimte tussen de hoopjes. | Doe wat sesamzaadjes op de hoopjes. | Zet de bakplaat in de oven voor 17-20 minuten. Tot de broodjes goudbruin en gaar zijn. | Haal de bakplaat uit de oven en laat ze compleet afkoelen. |

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Five Spice Kruidige Koekjes - Kidshoekje.nl
previous
Five Spice Kruidige Zandkoekjes
Sinaasappel Cake - Kidshoekje.nl
next
Sinaasappel Cake

Add Your Comment