0 0
Ratatouille

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 rode ui
2 tenen knoflook
1/2 courgette
1 aubergine
1 paprika (rode)
2 etlp olijfolie
2 tomaten
400 gram tomaten uit blik
50 ml rode wijn
2 etlp rode wijnazijn
1 tlp tijm (gedroogd)
1 tlp rozemarijn (gedroogd)
1 tlp salie (gedroogd)
1 tlp bislook (gedroogd)
1 tlp uienpoeder
zout en peper
stokbrood (optioneel)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Ratatouille

Perfecte maaltijd na een heerlijke zomer.

Ingredients

Directions

Share

Ratatouille

‘Summer is Over’ in Nederland, althands zeggen ze. Het lijkt inderdaad herfstachtig als je naar buiten kijkt en dat brengt meteen het verlangen naar de warmere herfst maaltijden. Ik besloot daarom ratatouille te maken. Ratatouille is een Franse stoofmaaltijd van origine bestaand uit vooral groenten als: courgette, ui, aubergine, tomaat, paprika en knoflook. Je kunt het echter ook met vlees of pasta eten. Wil je het echt op ze Frans doen, eet het dan zoals ik dit gerecht bedoelt heb met een vers stokbroodje.

Het is een gerecht wat vooral in de Provence van Frankrijk wordt gemaakt en daarom zul je vaak in veel recepten Provençaalse kruiden vinden. Ik besloot echter te werken met de kruiden die ik in mijn keuken kast had liggen. Provençaalse kruiden bestaat uit bijvoorbeeld: Marjolein, Tijm, Bonenkruid, Rozemarijn, Basilicum, Salie en Lavendel. Zoals je echter aan mijn ingrediënten lijst kunt zien heb ik hier zelf met de ingrediënten die ik in huis heb op in gespeeld. Dit kun je natuurlijk zelf ook doen. Of gewoon Provençaalse kruidenmix die je in de supermarkt kant en klaar kunt kopen gebruiken.

Steps

1
Done

Schil de aubergine en snij deze in blokjes. Leg de aubergine op een bord met keukenpapier erop en doe wat zout op de aubergine. Laat dit minimaal 5 minuten staan.

2
Done

Snij de courgette en paprika in blokjes.

Snipper de ui.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, geperste knoflook en kruiden in de pan 4 minuten.

3
Done

Voeg de aubergine toe en bak deze tot het zacht wordt.

Voeg de courgette en paprika toe en bak deze nog eens 5 minuten mee.

4
Done

Haal de zaadlijst uit de tomaten en snij ze in reepjes.

Voeg de tomaten samen met de tomaten uitblik en wijn toe aan de groenten in de pan. Zet het vuur wat lager en laat dit met de deksel op de pan 15 minuten stoven.

5
Done

Voeg de rode wijnazijn toe aan de ratatouille en breng op smaak met zout en peper.

Serveer met een stokbrood.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Tuna Melt Naan
Vegetarische Lasagne Pasta Pesto | Buzz in the Kitchen
next
Vegetarische Lasagne Pasta Pesto
previous
Tuna Melt Naan
Vegetarische Lasagne Pasta Pesto | Buzz in the Kitchen
next
Vegetarische Lasagne Pasta Pesto

Add Your Comment