0 0
Quinoa Beef Teriyaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram runderlapjes
150 gram quinoa
2 st runderbouillonblokje
1 paprika
6 wortel
1 rode ui
1 spaanse peper
150 gram sugar snaps
2 bosui
4 etlp teriyakisaus
1 tlp maizena
2 etlp sesamolie
2 etlp sesamzaad

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Quinoa Beef Teriyaki

Roerbakken

Ingredients

Directions

Share

Quinoa Beef Teriyaki

Ik had onwijs zin in Beef Teriyaki dit weekend. Heerlijke saus met runderreepjes en boordevol met groenten. Het leuke van wok gerechten als Beef teriyaki is dat je met verschillende groenten een prachtig gerecht met kleuren kan maken. Gele paprika, groen peultjes, rode peper en oranje wortels. Klinkt als een prachtig plaatje.

Ik had er zin in Beef Teriyaki. Eenmaal thuis gekomen kwam ik er achter dat ik helemaal geen rijst of noedels meer in huis had. Beetje verkeerd ingeschat en met dit Nederlandse stormachtige weer heb ik natuurlijk absoluut geen zin om weer de deur uit te moeten. Na wat geneus in mijn kast vond ik tot grote blijdschap nog wat quinoa. Een perfecte oplossing leek mij zo en dat was het ook. Door de quinoa te koken in een runderbouillon (dit maal gemaakt van een bouillon blokje) is de quinoa een perfecte combinatie met mijn beef teriyaki.

Quinoa Beef Teriyaki

Steps

1
Done

Breng een pan met 1,5 liter water en de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de quinoa toe en bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

*Bewaar wat van de bouillon voor de groenten.

2
Done

snijd de runderlappen in reepjes.

Verwarm 1 etlp sesamolie in een wokpan en bak de runderreepjes in 3 minuten rondom gaar. Haal de reepjes uit de pan en bedek met aluminiumfolie.

3
Done

Spoel de paprika, wortels, bosuien en Spaanse peper schoon. Snijd de paprika in reepjes, de wortels in plakjes en de Spaanse peper en bosuien in ringen. Pel en snipper de ui.

*Hou je niet van pittig haal dan de zaadjes uit de Spaanse peper.

4
Done

Verwarm nog 1 etlp sesamolie in de wokpan en fruit de ui en Spaanse peper in 2 minuten.

Voeg de paprika, wortel en sugar snaps toe met 10-20 ml bouillon (van de quinoa) en doe de deksel op de pan. Laat de groenten 8 minuten stomen. Indien nodig voeg meer bouillon toe.

5
Done

Meng de teriyakisaus en maizena in een kommetje. Roer goed door tot de maizena is opgelost.

Voeg de teriyakisaus en runderreepjes toe aan de groenten en roer alles door elkaar.

6
Done

Verwarm een droge koekenpan en rooster de sesamzaadjes 2 minuten tot ze goudbruin zijn.

7
Done

Schep de quinoa op de borden met de runderreepjes en groenten daarop. Garneer met de bosuitjes en sesamzaadjes.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Pasta met Parmezaanse Garnalen
next
Pittige Zalm met Guacamole
previous
Pasta met Parmezaanse Garnalen
next
Pittige Zalm met Guacamole

Add Your Comment