Ingredients
-
1 liter kippenbouillon
-
1 etlp olijfolie
-
150 gram kippenworst
-
150 gram chorizo
-
2 ui
-
1 courgette
-
2 Spaanse peper
-
3 tenen knofloook
-
400 gram tomatenblokjes (uit blik)
-
120 ml slagroom
-
300 gram penne (pasta)
-
150 gram (+ extra) geraspte kaas
-
3 bosui
-
zout en peper
Directions
Afgelopen Koningsdag hebben wij doorgebracht door met wat vrienden lekker te slenteren door Amsterdam en dan vooral de Jordaan en het Westerpark gebied. Gelukkig was het droog en lekker weer dus konden we ons heerlijk vermaken in de stad. Koningsdag (klinkt toch niet zo lekker als Koninginnedag) bestaat bij mij vaak uit door de stad wandelen op zoek naar het volgende tentje waar ik lekker eten kan halen. Natuurlijk zit het met de drankjes ook wel goed.
Op zondag was het onze beurt om te koken voor de Sunday-Dinner, met de naweeën van Koningsdag besloten we te gaan voor comfortfood en wel een lekkere simpele pittige pasta met worstjes. In onze kast hadden we namelijk nog wat pittige chili penne pasta liggen. Nou kun je dit recept natuurlijk ook heel goed met gewone penne maken, als je de ingrediënten gebruikt dan blijft de pasta lekker pittig. De worst kun je naar eigen smaak kiezen. Hou je van pittig ga dan voor chorizo of een andere pittige worst. Niet zo van pittige worst ga dan voor kip worst. Of maak zoals mij een mix ervan. Goede afwisseling van smaken.
De pittige pasta met worst is een eenpansgerecht wat het voor een luie zondag of doordeweekse dag heerlijk maakt om maar een minimaal aantal potten te hoeven gebruiken om vervolgens weer af te wassen.
Steps
1
Done
|
Snij de worsten (kippenworst en chorizo) in plakjes. Verhit 1 etlp olijfolie in een diepe pan en voeg de worst en uien toe. Bak deze voor 4 minuten. |
2
Done
|
Snij de courgette in blokjes Voeg de courgette, Spaanse peper en geperste knoflooktenen toe aan de worst en bak 2 minuten mee. |
3
Done
|
Schenk de bouillon, tomatenblokjes, pasta en room bij de worst en breng wat op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Zodra het kookt zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat het 15 minuten sudderen tot de pasta al-dente is. |
4
Done
|
Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas erdoor heen. Snij de bosuien in ringen. Serveer de pasta met was extra kaas en bosui als garnering. |