Ingredients
-
4 bloemtortilla
-
1 etlp kaneelpoeder
-
4 etlp lichte basterdsuiker
-
20 gram ongezouten boter
-
1 perzik
-
160 ml slagroom (ongeklopt)
-
1 etlp suiker
-
1/2 tlp vanille extract
Directions
Ik ben dol op ‘Peaches and Cream’ wat niets anders is dan perzik met slagroom maar de combinatie is echt heerlijk. Hoe simpel het ook is.
Ik had nog wat bloem tortilla’s over laatst en besloot toen Kaneel Tortilla Chips te maken. Terwijl ik het aan het maken was bedacht ik me waarom zou ik geen perzik room quesadilla maken? In plaats van de bloem tortilla in chips stukjes te snijden, gewoon heel laten, een onder, een boven en een heerlijke peaches and cream kern.
Zelf gemaakte slagroom is natuurlijk het lekkerste voor dit recept. Ik voeg vaak een druppel vanille extract toe voor de smaak. Alleen nog de perzikken ontvellen en in partjes snijden en voila een heerlijke snack of simpel dessert. Zorg er wel voor dat de tortilla’s niet helemaal door bakken en krokant zijn, maakt het eten van het dessert wat moeilijk. Daarnaast zorg dat ze afgekoeld zijn, anders heb je een druip festijn (zo als een beetje op de foto’s is te zien).
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 175 C |
2
Done
|
Smelt de boter in een pannetje en zet deze opzij. Meng in een kleine kom de suiker en kaneel samen. Leg de tortilla's op de bakplaat en smeer aan beide zijdes van de tortilla wat van de gesmolten boter en wat van het suikermengsel. Zet de bakplaat in de oven voor 3 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en draai de tortilla's om. Doe de bakplaat terug in de oven en bak nog eens voor 4 min. (Let op dat de tortilla's niet te krokant worden. ) Haal de bakplaat uit de oven en laat de kaneel tortilla's compleet afkoelen. |
3
Done
|
Spoel de perziken af, schil ze en snij ze in partjes. Klop de slagroom op. Als de slagroom bijna helemaal opgeklopt is voeg de suiker en vanille toe en maak er echt slagroom van. |
4
Done
|
Als de tortilla compleet is afgekoeld... Smeer een tortilla in met slagroom. Leg hier de helft van de perzik partjes op. Doe daar boven op een andere tortilla en voila een Perzik Room Quesadilla. |