0 0
Grieks Gevuld Brood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram pizzadeeg (kant en klaar)
60 gram zwarte olijven
20 gram feta
100 gram cherry tomaten
1 rode ui
2-3 tlp oregano
basilicumolie (of olijfolie)
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Grieks Gevuld Brood

Griekse Salade in een brood.

Ingredients

Directions

Share

Griekse Salade Brood - Buzz in the Kitchen

Het maken van je eigen deeg is helemaal niet zo moeilijk, maar soms is het gewoon makkelijker om deeg te kopen in de supermarkt. Tegenwoordig zijn er tal van soorten deeg in de supermarkt te verkrijgen: brooddeeg, bladerdeeg, croissant deeg, pizzadeeg of filo. De opties met deeg zijn eindeloos van zoete desserts tot hartige gerechten. Ik besloot een hartig gerecht te maken met pizzadeeg, zo had ik een recept voor een gevuld brood in gedachten.

Als het lekker weer is vind ik het heerlijk om gewoon simpel een salade te eten. Een van de makkelijkste en misschien wel mijn go-to salade is een Griekse Salade: olijven, feta, tomaten, uien en olie. Heerlijk simpel, maar zo lekker. Dat bracht me op het idee om een Grieks Gevuld Brood te maken met het pizzadeeg. Een heerlijk gerecht als bijgerecht voor een barbecue of als lunch gerecht met nog wat extra salade erbij. Doe jij andere ingrediënten normaal gesproken in jouw Griekse salade dat hou ik je natuurlijk niet tegen om het eigen te maken! Dit is in elk geval mijn variant van een Grieks Gevuld Brood!

Griekse Salade Bread

 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Rol het pizzadeeg uit. Als het pizza deeg voor jouw gevoel iets te dik is, rol het dan wat meer uit zodat het deeg wat dunner wordt.

3
Done

Snipper de ui, snij de olijven in plakjes, spoel de cherry tomaten af en snij ze in kwartjes.

Meng in een kom de ui, olijven en tomaten samen. Zorg ervoor dat het mengsel niet te nat is.

Breng de salade op smaak met zout en peper.

4
Done

Verdeel wat oregano over het pizza deeg.

Leg aan de ene helft van het deeg wat van de salade. Laat wel wat ruimte over aan de randen, want je gaat het deeg rollen.

Kruimel de feta over de salade op het deeg.

Roll het deeg over de salade en knijp het open einde dicht van het deeg samen.

5
Done

Leg de deeg rol op de bakplaat met het dicht geknepen kant onder. Snij met een mes wat openingen aan de bovenkant van het deeg. Maak ook weer niet te grote sneden, het is alleen bedoelt om wat stoom uit te laten. Om zo luchtbubbels te voorkomen.

Smeer wat basilicumolie over de bovenkant van het deeg rol.

Zet de bakplaat in de oven en bak het gevulde brood 10-15 minuten tot de bovenkant van het brood goud bruin is.
Controleer voor je het eruit haalt wel of de onderkant gaar is. Zo niet draai de rol dan om en bak hem nog even voor een paar minuten.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Perzik Room Quesadilla
next
Pompoen Bacon Penne
previous
Perzik Room Quesadilla
next
Pompoen Bacon Penne

Add Your Comment