Pompoen Pasta met Bacon

0 0
Pompoen Pasta met Bacon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram penne pasta
250 gram pompoen
1 eetlepels olijfolie
1 rode ui
150 gram spekreepjes
1/2 theelepel venkelzaad
1/4 theelepel chilli vlokken (optioneel)
150 ml slagroom (ongeklopt)
80 gram verse bladspinazie
1 theelepel bloem
Parmezaanse Kaas
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Pompoen Pasta met Bacon

Ik vind het heerlijk om in kooktijdschriften te neuzen. Vooral als ik in Engelstalige landen op vakantie ben, koop ik maar wat graag kooktijdschriften om lekker inspiratie op te doen met ingrediënten en gerechten. In Australië heb ik het tijdschrift Recipe + gekocht. Hier in vond ik een heerlijke recept voor Spinazie Pompoen Pasta.

Dat spinazie, bacon en pompoen een goede combinatie zouden zijn daar kon ik me wel in vinden. De kruiden combinatie venkelzaad en chili vlokken echter kende ik nog niet. Venkelzaad had ik wel in mijn kruidenkastje staan, maar eigenlijk heb ik nog niet veel mee gekookt. Voor dit recept moet je de venkelzaden stampen in een vijzel voor je ze toevoegt, daarbij komt een sterke anijs geur vrij. Het maakte mij nog nieuwsgieriger voor dit recept Pompoen Pasta met Bacon en de smaak combinatie van de anijs smaak van de venkel en de pittige smaak van chili vlokken. De geuren die vrij komen met de slagroom er ook nog bij is heerlijk. Net of je iets aan het bakken bent. De smaak is een die ik niet kende: apart maar wel lekker. Vandaar dat ik graag dit recept deel.

Chili vlokken weglaten?!

Dat kan absoluut, dat doe ik ook als ik dit gerecht voor mijn kinderen maak. Je kunt de chili vlokken gewoon apart toevoegen per bord als de saus klaar is.

Vegetarisch?

Laat de bacon lekker weg en vervang het met opbakken shiitake of paddenstoelen.

 


Recept van oude blog Recepthoekje overgenomen.

Steps

1
Done

Zet een grote pan met water en breng dit aan de kook.| Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snij de pompoen in blokjes. | Voeg de pompoen, samen met wat zout en de pasta toe aan het kokende water. | Kook de pasta en pompoen voor 12-15 minuten. Zodra de pompoen zacht en gaar is en de pasta al dente. | Giet het water af en laat de pompoen en penne in de pan.|

2
Done

Pel en snipper de ui. | Zet een koekenpan op het fornuis en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. | Voeg de ui en spekjes toe aan de pan en bak deze tot de bacon iets krokant wordt. |

3
Done

In een vijzel stamp de venkelzaad klein. | Voeg de venkel en eventueel de chili toe aan de bacon. Bak voor 1 minuut mee tot het gaat geuren.| Schenk de slagroom samen met 75 ml water bij de bacon en breng dit aan de kook. | Zet het vuur wat lager breng de saus tot een simmer zodat de saus wat kan in dikken.| Heb je het gevoel dat de saus niet echt dik wordt voeg dan 1 theelepel bloem toe.|

4
Done

Was de spinazie en voeg de spinazie toe aan de saus. Laat de spinazie slinken terwijl je roert. | Voeg de pasta en pompoen toe en roer deze goed door de saus. | Roer een 1/4 theelepel zout en peper toe. | Serveer de pasta op de borden met wat Parmezaanse kaas.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Bousin COurgette Orzo - Kidshoekje.nl
previous
Boursin Courgette Orzo
Pumpkin Spice Siroop - Kidshoekje.nl
next
Pumpkin Spice Siroop

Add Your Comment