0 0
Pecannoten Pancakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
110 gram bloem
2 tlp bakpoeder
snufje zout
250 ml melk
1 etlp zonnebloemolie
1 ei
70 gram pecannoten
1 etlp kaneelpoeder
boter
maple syrup

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Pecannoten Pancakes

American Pancakes met een winterse smaak.

Ingredients

Directions

Share

Recipe Pecan Pancakes

Zondag is altijd zo’n dag dat ik wat recepten uitprobeer en om de dag dan te beginnen maak ik graag een lekker ontbijtje. Ik had al een hele tijd geen American Pancakes meer gemaakt en al helemaal nog niet in mijn nieuwe keuken, zonder gas. Mijn ervaring met inductie en pannenkoeken maken is geen goede. Een aantal jaar geleden pasten Marcel en ik op de hond van mijn schoonouders die ook inductie hebben. We besloten ‘s avonds Nederlandse pannenkoeken te gaan maken, echter was dit zo’n catastrofe dat we uiteindelijk eten hadden besteld.

Spannend dus om pancakes te maken op het nieuwe fornuis met nieuwe pannen. Uiteindelijk heb ik geen idee waar ik me zorgen om maakten. De pancakes zagen er nog perfecter uit dan ik ze ooit heb gemaakt en nog lekker ook, want ik probeerde een nieuw recept: Pecannoten Pancakes. Ik had nog wat pecannoten over en dacht waarom niet met wat kaneelpoeder toevoegen. Geniaal lekkere winterse smaken en dan not afmaken met wat maple syrup en boter heerlijk. Een goede upgrate voor mijn gewone American Pancakes.

Steps

1
Done

In een medium kom meng de melk, olie en ei samen.

In een tweede kom mix de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe aan de melk tot het beslag goed is gemixt.

Kruimel de pecannoten en voeg ze samen met 1 etlp kaneelpoeder toe aan het beslag en roer dit er goed door heen.

2
Done

Verwarm in een koekenpan een klontje boter.

Doe een beetje van het beslag in de koekenpan.
Denk er aan dat je geen Hollandse pannenkoek maakt dus minder beslag nodig hebt. Het moeten kleine dikke pannenkoek zijn, dus niet het beslag over de hele pan heen gieten.

Als er bubbels op de pannenkoek verschijnen en de pannenkoek in de pan los is te bewegen kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de andere kant nog voor ongeveer 1-2 minuten.
Haal de pannenkoek uit de pan en maak meer pannenkoeken tot het beslag op is.

*Amerikaanse Pancakes eet je niet per stuk maar eet je als een stack ofwel een stapel. Als je een aantal pannenkoeken heb gemaakt stapel deze dan op (3-4 pannenkoeken) en doe er heerlijke verwarmde maple syrup en wat boter op.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Ei Sandwich met Spinazie en Brie
next
Linzen Wortelsoep
previous
Ei Sandwich met Spinazie en Brie
next
Linzen Wortelsoep

Add Your Comment