Linzen Wortelsoep

0 0
Linzen Wortelsoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

330 gram rode linzen (gedroogd)
1 groente bouillonblokje
1 rode ui
2 tenen knoflook
250 gram wortel
400 gram gepelde tomaten (blik)
3 theelepels komijn
2 theelepels paprikapoeder
1 citroen
amandel schaafsel
In huis
2 eetlepels (olijf)olie
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Linzen Wortelsoep

Bij ons is het op dinsdag tijdens de gure herfst en winterdagen meestal soepdag. Een heerlijke kom comfort food om warm van te worden. Nou eten we natuurlijk niet elke week dezelfde soep. Soepen bieden namelijk eindeloze mogelijkheden. Je begint met een ingrediënt en vormt de rest daar omheen. Ik besloot linzensoep te maken. Een tijdje geleden had Marcel curry gemaakt en hadden we een hele zak gedroogde rode splitlinzen gekocht. We eten niet vaak linzen en hoewel je ze lang kunt bewaren, besloot ik er samen met wat wortels die ik nog had, Linzen Wortelsoep van te maken. Ook nog eens een hele goede kleurcombinatie!

Over het algemeen maak ik graag soep, die snel klaar is met als half uur de max. Kook je echter met gedroogde linzen, dan heeft dit de nodigde voorbereiding nodig. Gedroogde linzen kun je namelijk het beste een aantal uur (minimaal 8) laten weten in water. Deze soep heeft dus de nodige voorbereiding nodig.

HELP Vergeten mijn Linzen te weken! 

Ben je vergeten je linzen te weken minimaal 8 uur. Als het minder dan 8 uur is, is dat ook geen probleem. Zelfs als je het helemaal vergeten bent, moet het geen probleem vormen. Het betekend alleen dat je, je linzen iets langer moet koken om ze gaar te krijgen. Wat er voor zorgt dat de soep niet binnen 30 minuten klaar is, maar wel gewoon net zo lekker!

(recepthoekje 02-12-2014)


Meer soep recepten? Klik hier

Steps

1
Done

Voorbereiding

Week de gedroogde linzen in koud water minimaal 8 uur. (Vergeten? Zie note hier boven).

2
Done

Pel en snipper de ui. | Pel en snipper de knoflook (of gebruik een knoflookpers). | Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. | Zeef de linzen. |

3
Done

Verwarm 2 eetlepels olie in een grote soeppan. | Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 3 minuten in de pan. | Voeg de wortel toe en bak 2 minuten mee. | Voeg de tomaten, komijn, paprikapoeder en 1/4 theelepel zout en peper toe.| Roer alles goed door en kook 2 minuten. |

4
Done

Verkruimel het bouillonblokje in de pan. | Schenk de linzen en 1 liter water in de pan. | Breng de soep aan de kook. | Laat de soep 20 minuten pruttelen. (Heb je niet geweekte linzen, doe dit dan 40 minuten).

5
Done

Pureer de soep met een staafmixer of in een blender helemaal glad. | Voeg het sap van 1 citroen toe aan de soep en roer deze er doorheen. |

6
Done

Verwarm een droge koekenpan zonder boter of olie. | Rooster de amandelen goudbruin in de pan voor 3- 4 minuten.

7
Done

Serveer de wortel-linzensoep met de geroosterde amandelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Oranje Koningsdag Smoothie - Kidshoekje.nl
previous
Oranje Koningsdag Smoothie
OREO Gevulde Chocolate Chip Koekjes - Kidshoekje.nl
next
OREO Gevulde Chocolate Chip Koekjes

Add Your Comment