Ingredients
-
80 ml olijfolie
-
35 gram + extra Parmezaan
-
3 tenen knoflook
-
1 etlp donkere basterdsuiker
-
1 etlp soyasaus
-
1/2 tlp chilipoeder
-
400 gram garnalen
-
350 gram penne pasta
-
3 bosui
Directions
Als ik alleen eet betekend dat de perfecte kans om heerlijk vis te gaan eten. Mijn vriend die houdt namelijk niet echt van vis. De enige vis waar je hem blij mee maakt is witvis.
Mijn vriend is een week op wintersport en dus was het weekend de kans om wat dingen uit te gaan proberen zo ook recepten met vis. Wat mij op het idee bracht om Shrimp Parmesan Pasta te maken.
Parmezaanse kaas en garnalen is misschien niet een combinatie waar je snel aan denkt, maar ik vond de combinatie online en dacht dat wil ik ook wel uit proberen. De marinade van de garnalen zorgt voor een heerlijke saus waar geen extra groenten aan toegevoegd hoeven worden. Natuurlijk kan dan wel, denk dan aan paprika bijvoorbeeld.
Steps
1
Done
|
Meng in een kom de olijfolie, de parmezaan, de geperste knoflooktenen, de basterdsuiker, de soyasaus en de chilipoeder. Voeg de garnalen toe en marineer deze voor minimaal een half uur in de koelkast. |
2
Done
|
Breng een pan water met een snuf zout aan de kook en bereid de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
3
Done
|
Laat een grote koekenpan op het fornuis warm worden. Voeg de garnalen en marinade toe aan de pan en bak de garnalen 2-3 minuten tot ze gaar zijn. |
4
Done
|
Snijd de bosuien in ringen. Roer de bosuien en pasta door de garnalen. |
5
Done
|
Schep de pasta met Parmezaanse garnalen op de borden en garneer met wat Parmezaan en chilipoeder. |