0 0
Macaroni & Two Cheddar Cheeses

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
320 gram macaroni
1 ei
60 gram + extra boter
30 gram bloem
300 ml melk
100 gram cheddar 1: Red Leicester
100 gram cheddar 2: Matured Cheddar
2 tlp cayennepoeder
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Macaroni & Two Cheddar Cheeses

Ik kon niet kiezen dus werden het twee kazen.

Ingredients

Directions

Share

Mac en Two Cheddar Cheeses

 

Macaroni is een pasta gerecht, waar ik een trauma van over heb gehouden toen ik klein was. Toen ik op de basisschool zat bleef ik bij een vriendinnetje eten en haar moeder was duidelijk niet de beste kok sinds de macaroni die we kregen net plastic was. Je bent bij andere op bezoek en ik ben dan wel zo op gevoegd dat je je bord leeg moet eten. Een trauma voor slechte macaroni is het gevolg. 

Mijn eigen moeder kan overigens wel gewoon goede en lekkere macaroni maken, maar ik werd door dit voorval gewoon niet meer blij van Nederlandse macaroni. De Amerikaanse variant met alleen kaas: Mac & Cheese daarin tegen, daar ben ik dol op.

 

Marcel en ik vinden macaroni & cheese beide heerlijk. We eten het bijna nooit, want laten we eerlijk zijn pasta met alleen kaas is nou niet heel gezond. Omdat we het al enige tijd niet meer hadden gegeten besloot ik een Macaroni en Two Cheddar Cheeses te maken. Bij de Food Market van de Jumbo vond ik twee soorten cheddar en sinds ik niet kon kiezen besloot ik ze maar beide te gebruiken. Voor een goede Mac & Cheese is goede cheddar erg belangrijk, maar je kunt het natuurlijk ook met een andere smelt kaas maken. 

Bij de Macaroni & Two Cheddar Cheeses besloot ik nog Spicy Sirracha Kipstrips te maken. Lekker wat pit bij de romige kaas macaroni.

Steps

1
Done

Voor verwarm de oven op 180 C

Vet een ovenschaal in met boter.

2
Done

Kook de macaroni volgens de verpakking. Zorg ervoor dat je wel geregeld in de pan roert zodat de pasta niet aan elkaar blijf plakken.
Zodra de macaroni klaar, giet deze af.

3
Done

Rasp de kazen.

Zet een grote diepe pan op het fornuis en roer de bloem en boter in de pan op een medium vuur voor 3-4 minuten.

Giet de melk erbij en roer deze er doorheen.

4
Done

In een klein kommetje klus het ei los en doe er 2 etlp van de melk uit de pan bij.

Giet het ei-mengsel in de pan en roer dit er goed door heen.

Voeg beetje bij beetje 3/4 van de kaas bij de melk en roer deze er doorheen. Tot de kaas is gesmolten.

Roer de cayenne door de kaas saus.

Proef de kaas saus of deze op smaak gebracht moet worden met zout en peper, of wat meer pit nodig heeft.
Vindt je de kaas saus te dik, giet er dan nog wat melk bij.

5
Done

Doe de afgegoten macaroni bij de saus en roer dit goed door elkaar.

Giet de macaroni in de ovenschaal en doe de overgebleven kaas over de macaroni. Zet de macaroni voor 15-20 minuten in de oven.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Spicy Sirracha Kipstrips
next
Avocado Munt Dip
previous
Spicy Sirracha Kipstrips
next
Avocado Munt Dip

Add Your Comment