Ingredients
-
350 gram kipfilet
-
1 ei
-
60 ml melk
-
2 tlp sirracha
-
90 gram panko (Japanse broodkruimels)
-
1/2 etlp chilipoeder
-
1 tlp knoflookpoeder
-
1 tlp uienpoeder
-
1/2 tlp komijn
-
1/2 tlp paprikapoeder
-
1/2 tlp cayennepoeder
-
1 etlp boter
-
1/2 tlp zout en peper
Directions
Bij Macaroni & Cheese maak ik eigenlijk altijd kip erbij. Alleen Mac&Cheese is ook zo saai. Toen ik Macaroni & Two Cheeses maakten besloot ik spicy sirracha kipstrips erbij te maken. Twee kazen maakt de macaronie&cheese erg romig en machtig en daarom is het wel lekker om een wat pittige kip erbij te serveren.
De spicy sirracha kipstrips kun je natuurlijk ook bij andere gerechten serveren of gewoon zo met een lekkere avocado munt dip.
Steps
1
Done
|
In een diepe kom meng samen het ei, de melk en de sirracha. In een tweede diepe kom meng samen de panko bread crumbs, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, paprikapoeder, cayenne, zout en peper. |
2
Done
|
Maak de kip schoon en snij deze in repen. Zet een koekenpan op het fornuis en warm hier 1 etlp boter in. Dip de kip repen in het ei mengsel en laat het uitdruppen voor je het in de panko mix doet. Zorg er voor dat de kip geheel bedekt is met de panko mix. Bak de kip in de pan op een medium vuur tot deze gaar is, ongeveer 6-8 minuten. |