0 0
Kokos Quinoa Soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 ml groentenbouillon
4 stengels bleekselderij
2 etlp olijfolie
4 etlp rode curry pasta
3 cm gember
100 gram quinoa
120 ml kokosmelk
60 gram doperwten
1 Spaanse peper
60 gram wortel
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Kokos Quinoa Soep

*adaptatie Monique van Loon

Maak deze soep eigen.

Ingredients

Directions

Share

Kokos Quinoa Soep

Ik ben helemaal op gegaan in de hype van de quinoa. Ik vind het lekker en leuk om nieuwe recepten uit te proberen met quinoa. In het boek ‘The Culy Way of Life‘ van Monique van Loon  van Culy.nl staat een recept met quinoa en wel een soep recept: Quinoa Kokossoep recept.

Het recept van Monique is voor een persoon maar met wat aanpassingen en extra toevoegingen kun je het heel goed meerdere porties van maken. Wij zijn thuis met ze tweeën dus maakte ik het voor 2-3 porties.

Aan het recept kun je zelf bepalen wat voor groentes en kruiden je nog toevoegt en het zo geheel eigen te maken. Wat ik ook heb gedaan met wat extra spice. 

Kokos Quinoa Soep

Steps

1
Done

Verwarm de olijfolie in een soeppan.

Schil de gember en rasp hem.

Voeg de gember rasp en curry pasta toe aan de olie en laat dit al roerend 1 minuut in de pan.

Snij de bleekselderij in halve ringen ongeveer 1 cm dik.

Voeg de 250 ml van de bouillon en de bleekselderij toe en breng dit aan de kook.

2
Done

Spoel de quinoa af en laat het goed uitlekken. Voeg het vervolgens toe aan de pan. Schenk ook de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar. Laat de soep rustig door pruttelen.

3
Done

Snij de peper in ringen en de wortels in plakjes.

Zet het vuur onder de pan lager en voeg de peper, wortels en doperwten toe. Laat de soep 25 minuten met de deksel op de pan staan. Roer wel geregeld nog even in de pan.

(Bepaal zelf of de soep dik genoeg is, indien nodig kun je wat bouillon nog toevoegen.)

De soep is klaar als de quinoa en groenten gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Rode Garnalen Curry
next
My Sweet Quinoa
previous
Rode Garnalen Curry
next
My Sweet Quinoa

Add Your Comment