Ingredients
-
90 gram geraspte kokos
-
113 gram ongezouten boter
-
170 gram bloem
-
1/2 tlp baking soda
-
1/2 tlp zout
-
225 gram suiker
-
3 ei
-
235 ml karnemelk
-
425 gram ananas (uit blik)
-
keukenpapier
Directions
Een van mijn absoluut favoriete cakes is mijn Pineapple Upside Down cake. Zo lekker Ananas met pecannoten. En dat terwijl ik eigenlijk niet altijd even dol bent op fruit wat verwarmd wordt. Je zult hier niet snel een appeltaarten recept van mij vinden. Ananas daarin tegen ben ik echt dol op.
Een van mijn favoriete sites op inspiratie te doen is die van the foodie queen in mijn ogen: Martha Stewart. Op haar site vond ik een recept voor een Coconut Pineapple Bread. Dat bracht mij op het idee om een Kokos Ananas Cake te maken. Kokos en Ananas een perfecte tropische combinatie, dat ik daar niet eerder op ben gekomen!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 175 C Bekleed een bakplaat en een cakeblik met bakpapier. |
2
Done
|
Verspreid de kokosrasp over de bekleden bakplaat en zet deze voor 3-5 minuten in de oven tot ze licht geroosterd zijn. *let op dat de kokos niet verbrand. Haal de kokos uit de oven en laat het afkoelen. |
3
Done
|
Leg de ananas op een bord bekleed met keukenpapier zodat het wat kan uitlekken. * Het is belangrijk dat er flink wat vocht uit de ananas is. |
4
Done
|
In een kom geschikt voor een mixer meng de boter en suiker samen tot een kruimige substantie. Voeg de eieren één voor één toe aan de suiker. |
5
Done
|
In een kom meng de bloem, bakingsoda en zout samen. Voeg de bloem om en om met de karnemelk toe aan het suikermengsel. Mix alles samen tot een goed cake beslag. |
6
Done
|
Haal de mixer uit het beslag en vouw met een spatel 2/3 van de kokos door het beslag. Snij de (indien nodig) uitgelekte ananas klein en vouw deze door het beslag heen met een spatel. Schenk het beslag in het cakeblik en doe de overgebleven kokosrasp er overheen. Zet de cake 40-50 minuten in de oven. *controleer of de cake klaar is door een satéprikker in het midden te doen. Als deze er schoon uitkomt is de cake klaar. Haal de cake uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. |