0 0
Kaki Cupcakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
170 gram bloem (patent)
1 tlp pumpkin spice zie boven voor link van het recept
1 tlp baking soda
snufje zout
113 gram ongezouten boter (zacht)
300 gram suiker
2 ei
3 kaki fruit
100 ml mangosap

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Kaki Cupcakes

Kaki = Sharonfruit = Persimmon

Ingredients

Directions

Share

BITK Recept - Sharonfruit Cupcake

In de supermarkt was kaki fruit in de aanbieding. Ik had nog nooit van kaki fruit gehoord en besloot op avontuur te gaan en kaki cupcakes te maken.

Kaki fruit = sharonfruit = persimmon. Deze prachtige vrucht heeft diverse namen. Kaki is een rood oranje fruit, wat iets weg heeft van een tomaat en die van nature voor komt in de bergen van o.a. de Himalaya. De vrucht is pitloos en heeft een licht zoete smaak. Om de smaak wel in de cupcake aanwezig te laten heeft de kaki cupcake een extra vulling!

Maak de kaki cupcakes af met een meringue frosting of een andere  frosting naar keuze! 

In dit recept gaat Pumpkin Spice (Pompoen kruiden). Het recept hiervoor vindt je natuurlijk ook op Buzz in the Kitchen.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 175 graden

Zet een cupcake bakblik klaar met cupcakepapiertjes er alvast in.

2
Done

Meng de bloem, de pumpkin spice, de baking soda en een snufje zout in een kom.

3
Done

Snijd van het kaki fruit de bovenkant eraf en schil het fruit. Snijd het vruchtvlees van de kern af. *De kern van de kaki kan wat hard zijn als ze niet heel rijp zijn, dit hoef je dan niet te gebruiken.

Pureer het fruit met een staafmixer of in een blender.

4
Done

In een kom mix de zachte boter met de suiker met een mixer tot een kruimige substantie.

Mix de om de beurt eieren door de suiker.

Voeg 2/3 van de kaki puree en het mangsap toe en mix alles door elkaar.

5
Done

Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het kaki mengsel tot er een goed gemixt beslag is.

6
Done

Vul het cupcake bakblik voor 2/3 met beslag. Zet deze in de oven.

Grote cupcakes: 20-25 minuten
Mini cupcakes: 15-20 minuten

De cupcakes zijn klaar als je met een prikker in het midden steekt en deze er schoon uit komt.

7
Done

Haal de cupcakes uit de oven en laat 30 minuten afkoelen voor je ze op een rooster zet. Laat de cupcakes dan volledig afkoelen op het rooster.

8
Done

Vulling

Met een appelboor (grote cupcakes) of theelepel (mini cupcake) maak aan de bovenkant van de cupcake een klein holletje in het midden.

Vul het holletje met de overige kaki puree.

Bedek de bovenkant van de cupcake met frosting.

*durf je dit nou niet bij mini cupcakes, doe dan wat van de puree op de frosting zoals op de foto's.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Meringue Frosting
next
Champagne Frosting
previous
Meringue Frosting
next
Champagne Frosting

Add Your Comment