0 0
Champagne Frosting

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram poedersuiker
225 gram ongezouten boter (zacht)
1 1/2 tlp vanille extract
1 tlp melk
snufje zout
4 etlp Champagne

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Champagne Frosting

De perfect match met pink berry champagne cupcakes!

Ingredients

Directions

Share

Champagne Cupcake

Voor oud en nieuw maak ik altijd standaard Pink Berry Champagne Cupcakes. Een cupcake is natuurlijk nooit compleet zonder frosting en de kers op de Pink Berry Champagne Cupcake is Champagne Frosting. Een frosting kan soms over heersen als het gaat om het proeven van een cupcake. Bij een cupcake met Champagne in de naam, verwacht je dus de smaak van Champagne te proeven en vandaar dat dit de frosting is om toe te voegen.

Heb je een feestje dan kun je de Champagne Frosting voor elke cupcake of taart natuurlijk gebruiken. Heb je nou geen champagne maar wel Cava in huis dan kun je de Champagne hier ook heel goed mee vervangen. Het blijft toch lekkerder met Champagne.

Steps

1
Done

Maak de boter helemaal zacht in een kom met een keukenmachine of mixer.

Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de boter. Ongeveer 125 gram per keer. Proef de frosting af en toe om te kijken of je hem zoet genoeg vindt.

2
Done

Voeg de vanille, melk en zout toe en roer deze door de frosting.

Voeg per 1 etlp per keer de Champagne toe aan de frosting. Proef of je de smaak goed vindt, voeg anders wat meer toe. Let op dat de frosting niet te watering wordt.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Kaki Cupcakes
next
Pink Berry Champagne Cupcakes
previous
Kaki Cupcakes
next
Pink Berry Champagne Cupcakes

Add Your Comment