Ingredients
-
200 gram ongezouten boter
-
1 teen knoflook
-
1 1/2 tlp oregano (gedroogd)
-
2 tlp rozemarijn
-
1 tlp tijm
-
2 poussin (piepkuiken)
-
5 etlp honing
-
2 etlp mosterd
-
touw of pinnen
Directions
Eindelijk besloten we eens naar de Markthal in Rotterdam te gaan. Het gebouw is echt indrukwekkend, gigantisch en vol met licht. Het is een plek waar iedereen die van eten houdt zich heel goed kan vermaken. Vol met stallen waar je tal van ingrediënten kan kopen (kruiden, fruit, noten, vlees, gevogelte ga door) of een hapje kan eten en er zijn restaurants en winkels. Ga er vooral met veel trek heen, om wat lekkere dingen uit te proberen.
Uiteindelijk heb ik mezelf weten in te houden en niet veel gekocht. Wat we wel gekocht hebben waren 2 piepkuikens of wel poussins. Een kip uit de oven is helemaal Marcel zijn ding. Een van die mannen gerechten, waarbij hij lekker een rub maakt en het gerecht samen stelt. Met de piepkuikens maakte hij een Honing Mosterd Poussin. Dit maal stelde hij een kruiden boter samen en maakte hij een honing mosterd glaze. Erg lekkere en het fijne van een poussin is, iedereen krijgt een eigen!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 C |
2
Done
|
Pureer/Stamp de boter samen met de knoflook, oregano, laurierblad, rozemarijn en tijm. Open de piepkuikens en doe een klont van de kruidenboter (ongeveer 1/4) in de piepkuikens. Doe de piepkuikens dicht met touw of pinnen. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Zet de piepkuikens in de oven voor 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de piepkuikens uit de oven en laat ze nog 5 minuten rusten voor je ze serveert. |