Ingredients
-
3 avocado
-
2 tomaat
-
1 rode ui
-
1 limoen
-
1 Jalapeño
-
1 tlp zeezout
-
1 tlp komijnpoeder
-
1/2 tlp chilipoeder
Directions
Eet ik een Mexicaans gerecht dan is er een saus wat absoluut niet mag ontbreken namelijk guacamole. Ik ben dol op avocado’s en guacamole is het ultieme avocado gerecht.
Guacamole betekend dan ook avocadosaus. Het is afkomstig uit het zuiden van Mexico waar het een goedkoop bijgerecht is. Waar avocado’s echter duurder zijn wordt guacamole weer een delicatesse beschouwd. Ik ben er dol het vooral omdat het onwijs makkelijk is te maken en snel wat guacamole altijd geschikt maakt voor elk feestje!
Steps
1
Done
|
Snij de tomaten in kleine blokjes zonder zaadlijst. |
2
Done
|
Meng het vruchtvlees van de avocado met de tomaten (bewaar 1 tlp), rode ui, jalapeño, sap van de limoen, zeezout, komijn en chilipoeder. Pureer het tot de guacamole. Er mogen wat groffe stukken in blijven voor wat bite. Proef de guacamole of deze nog op smaak gebracht moet worden met zout of komijn. |
3
Done
|
Serveer de guacamole met 1 tlp tomatenblokjes en wat chilipoeder erop. |