0 0
Guacamole

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 avocado
2 tomaat
1 rode ui
1 limoen
1 Jalapeño
1 tlp zeezout
1 tlp komijnpoeder
1/2 tlp chilipoeder

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Guacamole

Guac doet het altijd goed op feestjes!

Ingredients

Directions

Share

Eet ik een Mexicaans gerecht dan is er een saus wat absoluut niet mag ontbreken namelijk guacamole. Ik ben dol op avocado’s en guacamole is het ultieme avocado gerecht.

Guacamole betekend dan ook avocadosaus. Het is afkomstig uit het zuiden van Mexico waar het een goedkoop bijgerecht is. Waar avocado’s echter duurder zijn wordt guacamole weer een delicatesse beschouwd.  Ik ben er dol het vooral omdat het onwijs makkelijk is te maken en snel wat guacamole altijd geschikt maakt voor elk feestje!

Steps

1
Done

Snij de tomaten in kleine blokjes zonder zaadlijst.
Snipper de ui fijn.
Snij de jalapeño klein.

2
Done

Meng het vruchtvlees van de avocado met de tomaten (bewaar 1 tlp), rode ui, jalapeño, sap van de limoen, zeezout, komijn en chilipoeder. Pureer het tot de guacamole. Er mogen wat groffe stukken in blijven voor wat bite.

Proef de guacamole of deze nog op smaak gebracht moet worden met zout of komijn.

3
Done

Serveer de guacamole met 1 tlp tomatenblokjes en wat chilipoeder erop.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Leftover Aziatische kalkoen salade
next
American-Style Bananen Pudding
previous
Leftover Aziatische kalkoen salade
next
American-Style Bananen Pudding

Add Your Comment