Ingredients
-
300 gram pizzadeeg (kant en klaar)
-
60 gram zwarte olijven
-
20 gram feta
-
100 gram cherry tomaten
-
1 rode ui
-
2-3 tlp oregano
-
basilicumolie (of olijfolie)
-
zout en peper
Directions
Het maken van je eigen deeg is helemaal niet zo moeilijk, maar soms is het gewoon makkelijker om deeg te kopen in de supermarkt. Tegenwoordig zijn er tal van soorten deeg in de supermarkt te verkrijgen: brooddeeg, bladerdeeg, croissant deeg, pizzadeeg of filo. De opties met deeg zijn eindeloos van zoete desserts tot hartige gerechten. Ik besloot een hartig gerecht te maken met pizzadeeg, zo had ik een recept voor een gevuld brood in gedachten.
Als het lekker weer is vind ik het heerlijk om gewoon simpel een salade te eten. Een van de makkelijkste en misschien wel mijn go-to salade is een Griekse Salade: olijven, feta, tomaten, uien en olie. Heerlijk simpel, maar zo lekker. Dat bracht me op het idee om een Grieks Gevuld Brood te maken met het pizzadeeg. Een heerlijk gerecht als bijgerecht voor een barbecue of als lunch gerecht met nog wat extra salade erbij. Doe jij andere ingrediënten normaal gesproken in jouw Griekse salade dat hou ik je natuurlijk niet tegen om het eigen te maken! Dit is in elk geval mijn variant van een Grieks Gevuld Brood!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 C. Bedek een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Rol het pizzadeeg uit. Als het pizza deeg voor jouw gevoel iets te dik is, rol het dan wat meer uit zodat het deeg wat dunner wordt. |
3
Done
|
Snipper de ui, snij de olijven in plakjes, spoel de cherry tomaten af en snij ze in kwartjes. Meng in een kom de ui, olijven en tomaten samen. Zorg ervoor dat het mengsel niet te nat is. Breng de salade op smaak met zout en peper. |
4
Done
|
|
5
Done
|
Leg de deeg rol op de bakplaat met het dicht geknepen kant onder. Snij met een mes wat openingen aan de bovenkant van het deeg. Maak ook weer niet te grote sneden, het is alleen bedoelt om wat stoom uit te laten. Om zo luchtbubbels te voorkomen. Smeer wat basilicumolie over de bovenkant van het deeg rol. Zet de bakplaat in de oven en bak het gevulde brood 10-15 minuten tot de bovenkant van het brood goud bruin is. |