Ingredients
-
170 gram patentbloem
-
1 tlp baking soda
-
1/2 tlp zout
-
170 gram ongezouten boter
-
115 gram lichte basterdsuiker
-
55 gram suiker
-
1 ei
-
1 citroen
-
275 gram witte chocolade
-
bakpapier
-
huishoudfolie
Directions
Mijn absoluut favoriete koekjes zijn mijn famous chocolate chip cookies. Als het om chocolate chip cookies gaat ben ik namelijk erg kieskeurig hoe ik ze lekker vindt. Koekjes bakken is namelijk een kunst. Je kunt ze niet zomaar in de oven zetten en wachten tot de kookwekker afgaat. Nee, je moet opletten, kijken, ruiken, voelen en ze op het juiste moment eruit halen. Waarbij oefenen oefenen oefenen vooral het antwoord is.
Met heel veel witte chocolade in huis, die bijna over datum zijn wou ik eens wat nieuws bedenken op mijn famous chocolate chip cookies. Alleen de pure chocolade vervangen door witte chocolade zou te makkelijk zijn. Met wat citroenen in huis besloot ik daarom citroenkoekjes te maken met witte chocolade of anders gezegd witte chocolate chip citroenkoekjes.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Smelt de boter in een sauspan op het fornuis. Meng de gesmolten boter met de suikers in een kom. |
3
Done
|
Rasp de citroen. Klop het ei los met de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. Roer het ei-mengsel door de suikers. |
4
Done
|
Meng de bloem, de baking soda en zout samen in een kom. Roer de bloem beetje bij beetje door het botermengsel tot het een goed gemengd beslag vormt. |
5
Done
|
Hak de chocolade klein. Vouw de chocolade door het beslag. |
6
Done
|
Verdeel het deeg over drie grote stukken huishoudfolie en rol het deeg op tot 3 worsten. Leg de deeg worsten minimaal 30 minuten in de koelkast. Wil je niet al het deeg in een keer gebruiken, dan kun je het deeg ook in de vriezer op deze manier bewaren. |
7
Done
|
Haal het deeg uit de koelkast en snijd het in plakken van 1,5-2 cm dik. Rol balletjes van het deeg en verdeel deze met wat ruimt er tussen over de beklede bakplaat. Bak de koekjes 10 minuten in de oven tot de randen goudbruin worden. Haal de koekjes uit de oven en laat ze minimaal 30 minuten af koelen. |
8
Done
|
BewarenHet deeg kun je 3 maanden in de vriezer bewaren opgerold als worsten in huishoudfolie. |