0 0
Witte Chocolade Boterkoek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
230 gram witte chocolade (druppels)
70 gram ongezouten boter
2 ei
200 gram suiker
2 tlp vanille extract
145 gram bloem
1/2 tlp bakpoeder
1/2 tlp zout

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Witte Chocolade Boterkoek

Blondie VS Boterkoek

Ingredients

Directions

Share

Witte Chocolade Boterkoek Recept

Met dit warme weer sta ik zelf niet echt te springen om in de keuken te staan en achter een warme oven te staan om te gaan bakken. Toen ik met mijn Witte Chocolade Boterkoek aan kwam bij een BBQ verklaarde mijn vrienden me al voor gek. Wie gaat er nou met dit weer de oven in huis aan zetten!

Ik dus! Waarom? Ik had witte chocolade in huis wat bijna over datum was, meteen een goede reden om te experimenteren. Na wat online inspiratie op gedaan te hebben voor wat te doen met de witte chocolade, kwam het idee om een koekje of brownie te gaan maken.  Zelf bak ik niet zo heel vaak met witte chocolade, omdat het een hele specifieke romige en zoete smaak heeft. Ik ben dol op homemade boterkoek en besloot het te combineren met witte chocolade om zo een heerlijke Witte Chocolade Boterkoek te maken.

White Chocolate Butterbars Recipe

Steps

1
Done

Voor verwarm de oven op 175 C
Neem een vierkante brownie bakblik en vet deze of in met bakspray of doe er bakpapier in.

2
Done

Smelt de boter en de helft van de witte chocolade Au bain-marie. Je kunt er ook nog voor kiezen om de boter en chocolade te laten smelten in een kom in de magnetron.
Zodra de boter en chocolade is gesmolten haal de kom van de pan en roer het goed door om zeker te zijn dat er geen chocolade meer over is.

3
Done

In een medium kom meng de suiker, eieren en vanille extract samen.
Voeg de chocolade-boter creme toe aan de suiker en roer meng dit goed samen.

4
Done

Combineer in een aparte kom de bloem, bak poeder en zout.
Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het chocolade mengsel.

Als goed gecombineerd is tot een beslag, voeg de laatste chocolade toe en roer dit er goed door. De chocolade hoeft niet geheel te smelten in het beslag, dit zal in de oven gebeuren.

5
Done

Giet het beslag in de bakblik en zet deze in de oven. Bak de boterkoek voor 20 minuten tot de bovenkant licht bruin is.

Haal de boterkoek uit de oven en laat dit in de schaal voor 20 minute afkoelen. Maar...

6
Done

Zodra de Witte Chocolade Boterkoek is afgekoeld, smelt wat van de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Met een eetlepel druppel de gesmolten chocoladen over e boterkoek.

Zet de boterkoek minimaal 1 uurtje in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
IJskoffie
next
Citroenkoekjes met witte chocolade
previous
IJskoffie
next
Citroenkoekjes met witte chocolade

Add Your Comment