0 0
Citroen Rozemarijn Kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kilo kip
3 citroen
180 gram boter (zacht)
bosje rozemarijn

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Citroen Rozemarijn Kip

Ingredients

Directions

Share

Citroen Rozemarijn Kip - Buzz in the Kitchen Recept

Elk jaar met kerst eten wij traditie getrouw bij mijn ouders een heel vijf gangen kerstdiner op ze Amerikaans met Kalkoen. Beginnend met een voorgerecht (elk jaar weer anders), gevolgd door een soep, als derde gang spoon en dan de main meal: een heerlijke kalkoen met allemaal sides. Heerlijk, al jaren roepen ik en mijn broertje dat we gewoon niets anders verwachten dan die heerlijke kalkoen. Dit jaar echter heb ik mijn mond open getrokken en er voor gekozen het kerstdiner in ons nieuwe huis te houden en dus ook te gaan koken.

What was I thinking? Ik heb nog nooit een kalkoen gemaakt! En zal het vast niet zo lekker kunnen maken als mijn vader dat kan. Daarnaast heb ik een nieuwe keuken en een veel kleinere oven. Ik vind echter dat ik het toch eens moet proberen al is het alleen al voor later dat als we kinderen ooit hebben die ook het hele jaar naar deze maaltijd uit kunnen kijken. Ik besloot daarom voor de Sunday Dinner met onze vrienden de eerste stap naar een kalkoen maaltijd te maken en wel een citroen rozemarijn kip te maken in de oven.

Ik weet dat de bereiding van kip en kalkoen enigszins anders is. Mijn redenatie is echter als ik een kippetje in mijn nieuwe keuken kan maken dan heb ik al een goede stap gezet voor het kerstdiner. Ik besloot te gaan voor een heerlijk simpel recept bestaand uit 4 ingrediënten: Kip, Boter, Rozemarijn en Citroen. Natuurlijk is het heerlijk om met kruiden te experimenteren, maar voor mijn eerste Roasted Chicken.

Vol verwachting klopt mijn hart, het is gelukt. De kip had een mooie goudbruine korst, die heerlijk krokant was en hij was in een keer gaar na een uur in de oven. Mijn grootste angst was dat het vlees droog zou worden, maar gelukkig was hij lekker sappig en helemaal gaar. Top kippetje en zo simpel om te maken. Beetje in boteren met de kruiden en citroen en dan alleen nog 1 uur in de oven. Easy Piecy, dit gaan we vaker maken! Misschien toch nog hoop voor die kalkoen!

Steps

1
Done

Voor verwarm de oven op 180 C

Zet een ovenschaal klaar (groot genoeg voor de kip) en bedek deze met aluminium folie.

2
Done

In een bakje meng de boter met de citroen rasp van 2 citroenen.

Neem de helft van de rozemarijn en hak de naalden fijn. Voeg de rozemarijn toe aan de boter en citroen, samen met wat zout en peper en meng dit goed samen.

3
Done

Leg de kip in de ovenschaal en smeer hem compleet in met het boter mengsel. Zorg er goed voor dat het echt overal tussen ook zit. Een goede dikke laag boter.

Knijp het sap van 2 citroenen over de kip heen.

Doe zoveel mogelijk helften citroen in de kip samen met de overgebleven takken rozemarijn.

4
Done

Zet de kip in de ovenschaal voor 1 uur in de oven. Elke oven is anders dus hou de oven goed in de gaten, zodat de kip niet verbrand.

Na 1 uur snij even in het borstvlees van de kip om te kijken of deze wel gaar is.

Nee? Laat de kip nog minimaal 15 min in de oven.
Ja? Haal de kip uit de oven en eet smakelijk!

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Linzen Wortelsoep
next
Paprika Mascarpone Soep
previous
Linzen Wortelsoep
next
Paprika Mascarpone Soep

Add Your Comment