Ingredients
-
Cupcake
-
340 gram croissantdeeg (1 rol)
-
160 gram lichte basterdsuiker
-
1 1/2 etlp kaneelpoeder
-
100 gram ongezouten boter
-
bloem
-
Cream Cheese Icing
-
185-200 gram roomkaas (zacht)
-
50 gram ongezouten boter (zacht)
-
150 gram poedersuiker
-
1 tlp vanille extract
Directions
Vandaag werk ik al weer een jaar als Office Manager voor de leukste drie bedrijven. Een feestje dus voor mij, of beter gezegd verzinnen wat te trakteren op het werk. Sinds ik momenteel aan het verhuizen ben heb ik al heel veel van mijn keukengerei ingepakt, wat betekend dat de opties voor wat te bakken niet optimaal zijn. Ik wou dus iets nieuws en makkelijks, maar natuurlijk onwijs lekkers maken. Op mijn werk waren ze al tal van suggesties aan het geven wat ik kon maken onder andere mijn Easy Cinnarolls kwamen voorbij.
Tijdens mijn Pinterest verslaving op zoek naar ideeen had ik al een aantal keer Monkey Bread voorbij zien komen. Monkey Bread is een soort koffie brood. Ik bedacht echter door de manier waarop monkey bread wordt gemaakt om deze tactiek (of iets wat er op lijkt) in combinatie met het idee van een cinnamon roll te combineren en zo Cinna-Cupcakes te maken. Of wel een varriant van de cinnamon roll in de vorm van een cupcake.
Moet ik voor grote groepen iets maken dan worden het al snel mini-cupcakes bij mij. Heerlijke kleine bites die ook snel te maken zijn. Met het onderstaande recept kun je 20 mini cinna-cupcakes maken.
Tip: Zorg vooraf dat je de roomkaas en boter al een tijdje uit de koelkast heb staan zodat deze zacht worden.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
|
Smelt 100 gram boter in een pannetje en giet dit vervolgens in een bakje over. Meng in een ander bakje de basterd suiker en kaneel samen. |
3
Done
|
Haal het croissant deeg uit de verpakking. Doe wat bloem op je handen en kneed het deeg tot een grote rol samen. |
4
Done
|
Doe de volgende stappen (zie ook afbeeldingen onder): 1. Neem een klein beetje van het deeg en begin deze tot een dunne rol te rollen zodat je kleine stukjes er vanaf kan snijden. 2. Met een pizza roller of schaar maak kleine stukjes van het deeg. Niet groter dan 1 cm. 3. Doe de deeg stukjes in de boter. Voor je ze uit het bakje haalt laat ze goed uitlekken. 4. Dip de deeg stukjes in het bakje met kaneelsuiker. Zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. 5. Doe de deeg stukjes in het cupcake blik. |
5
Done
|
|
6
Done
|
|
7
Done
|
Cream Cheese Icing... In een grote kom meng de roomkaas en 50 gram boter samen. Ik gebruik hiervoor een mixer. Voeg 100 gram poedersuiker toe en mix tot het goed samen is gevoegd. Proef de icing, is deze niet zoet genoeg voeg dan meer poedersuiker toe. Voeg de vanille extract toe en roer deze er door heen. |
8
Done
|