0 0
Zoete Quinoa met Falafel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 liter groetebouillon
150 gram quinoa
3 zoete aardappel
200 gram falafel
2 etlp boter
2 paprika
150 gram doperwten (diepvries)
2 tlp cayennepeper poeder
zout

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Zoete Quinoa met Falafel

een makkelijke vegetarische maaltijd

Ingredients

Directions

Share

Zoete Quinoa met Falafel - Buzz in the Kitchen

Ziek en absoluut geen zin (om die reden) naar de supermarkt te gaan, moest ik maar te werk gaan met wat we nog in huis hadden. Wat betekend neuzen in de keuken kastjes en koelkast voor wat inspiratie. Gelukkig had ik in het weekend al een bakje falafel gehaald. Mijn nieuwe verslaving. Sinds ik afgelopen zomer voor het eerst falafel in Australie heb gegeten, is het een gerecht waar ik continu zin in heb. Dat gezegd heb ik tot nu nog altijd niet zelf falafel geprobeerd te maken. In dit geval gelukkig voor mij dat ik mijn nieuwe verslaving al in huis had gehaald.

Falafel, maar wat erbij? Normaal eet ik falafel in een pita of met een salade, maar omdat ik dat nou net niet in huis had. Besloot ik een quinoa salade te maken met groentes die ik wel nog in huis had: zoete aardappel, diepvries doperwten en paprika. Nog wat cayenne poeder om de zoete groeten in de quinoa te balanceren en zo ontstond het Zoete Quinoa met Falafel gerecht.

Een heerlijke en vooral makkelijk te maken vegetarische maaltijd. Hou je van meer pit voeg dat wat extra cayenne toe. Heb je een rode ui in huis dan kan je deze ook nog heel goed toevoegen. Zelf heb ik bewust voor wat zoete groenten die ik nog in huis wat gekozen, omdat ik het heel lekker vind de balans te maken met een pittige kruiden mix voor de smaak. Een gelukte maaltijd voor een improvisatie uit luiheid.

Sweet Quinoa with Falafel

Steps

1
Done

Schil de zoete aardappels en hak ze in blokjes. Doe de aardappel in een pannetje met water en breng het water aan de kook. Kook de aardappels 15 min.

Giet de aardappels af.

2
Done

Spoel de quinoa af.

Breng de bouillon aan de kook. Voeg de quinoa toe en kook deze 12 min in de bouillon.

Haal de pan van het fornuis en laat de quinoa nog 5 minuten in de pan met de deksel erop.

Giet de quinoa af

3
Done

Ondertussen...

Zodra je de quinoa van het fornuis haalt, zet een koekenpan op en verwarm 1 etlp boter in om de falafel 5 minuten in te bakken.

4
Done

Snij de paprika in reepjes

Verhit 1 etlp boter in een koekenpan en roerbak de paprika en doperwten er 5 minuten in.

Voeg de zoete aardappel en cayenne peper toe en roer nog eens 5 minuten.

Breng op smaak met zout en peper

Voeg de quinoa toe en meng het door elkaar.

Serveer de quinoa met de falafel erop.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Cinna-Cupcake
next
Fruit Salsa
previous
Cinna-Cupcake
next
Fruit Salsa

Add Your Comment