0 0
Chorizo Pasta Salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Salade
20 gram parmezaan vlokken
150 gram penne pasta
300 gram broccoli
100 gram chorizo
120 gram zwarte olijven (zonder pit)
1/2 komkommer
300 gram kersentomaten
1 paprika
Dressing
1 etlp Italiaanse kruiden
1 teen knoflook
3 etlp olijfolie
1/2 etlp rodewijnazijn
1/2 etlp wittewijnazijn
1 tlp honing
In Huis
bakpapier
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Chorizo Pasta Salade

SaladJar

Ingredients

  • Salade

  • Dressing

  • In Huis

Directions

Share

Chorizo Pasta Salade

Toen ik een jaar geleden begon met mijn cateringbedrijfje Gingerroo, kwam ik er al snel achter: pasta salades zijn favoriet. Ze vullen goed en koude pasta kan altijd. Voor mij als kokkie van de salades werken pasta salades ook goed. Je kunt er namelijk onwijs veel kanten mee op: vega, vlees en allerlei soorten dressings. Favoriet was wel de chorizo pasta salade. Tot frustratie van mijzelf omdat ik tijdens het koken niet lekker kon snoepen, want ik was zwanger! Gelukkig geniet ik er ook vol op van als andere genieten van mijn eten.

Het recept voor de chorizo pasta salade is weer een saladjar recept. Perfect om met de lunch mee te nemen. Vult goed en daarmee ook prima als maaltijdsalade. Enjoy!

 

Bekijk ook de andere saladjar recepten!

Steps

1
Done

PASTA

Breng een pan water aan de kook. | Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de pasta af en spoel direct af met koud water. Om direct compleet af te koelen. | Voeg een paar druppels goede olijfolie toe aan de pasta en hussel dit door elkaar.

2
Done

BROCCOLI

Snij de broccoli in roosjes. | Breng een pan water aan de kook. | Blancheer de broccoli 5 minuten in het kokende water. | Giet de broccoli af en leg het direct in ijswater of spoel af met koud water. Om de broccoli direct compleet af te koelen. |

3
Done

OVERIGE

Was de komkommer, cherry tomaten en paprika. | Snij de paprika in blokjes. | Maak de paprika schoon door de steel en zaadlijst te verwijderen. Snij de rest in blokjes. | Halveer de cherry tomaten. | Snij de chorrizo in blokjes.

4
Done

DRESSING:

Pel de knoflook en snij deze zeer fijn of gebruik een knoflookpers. | Meng alle ingrediënten van de dressing. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met zout en peper.

5
Done

Saladjar Samenstellen:

1. Dressing
2. paprika
3. cherry tomaten
4. komkommer
5. olijven
6. chorizo
7. broccoli
8. penne
9. bakpapier
10. parmezaan

6
Done

Saladjar eten:

Eten op een bord:
Haal de parmezaan en bakpapier uit de pot.| Draai de dichte pot op zijn kop en schud alles door elkaar. | Giet de pot op een bord en strooi de kaas eroverheen.

Eten uit de pot:
Haal het bakpapier uit de pot.| Doe de pot goed dicht, draai hem op ze kop en schud alles door elkaar. Enjoy!

Salade pot is tot 3 dagen in de koelkast te bewaren. Dan is hij het lekkerste. Haal wel een half uur van tevoren uit de koelkast.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

zalm in krokant parmezaan jasje - buzz in the kitchen
previous
Zalm met krokant parmezaan jasje
Broccoli Appel Quinoa Salade | Buzz in the Kitchen
next
Broccoli Appel Quinoa Salade
zalm in krokant parmezaan jasje - buzz in the kitchen
previous
Zalm met krokant parmezaan jasje
Broccoli Appel Quinoa Salade | Buzz in the Kitchen
next
Broccoli Appel Quinoa Salade

Add Your Comment