Ingredients
-
Salade
-
20 gram parmezaan vlokken
-
150 gram penne pasta
-
300 gram broccoli
-
100 gram chorizo
-
120 gram zwarte olijven (zonder pit)
-
1/2 komkommer
-
300 gram kersentomaten
-
1 paprika
-
Dressing
-
1 etlp Italiaanse kruiden
-
1 teen knoflook
-
3 etlp olijfolie
-
1/2 etlp rodewijnazijn
-
1/2 etlp wittewijnazijn
-
1 tlp honing
-
In Huis
-
bakpapier
-
zout en peper
Directions
Chorizo Pasta Salade
Toen ik een jaar geleden begon met mijn cateringbedrijfje Gingerroo, kwam ik er al snel achter: pasta salades zijn favoriet. Ze vullen goed en koude pasta kan altijd. Voor mij als kokkie van de salades werken pasta salades ook goed. Je kunt er namelijk onwijs veel kanten mee op: vega, vlees en allerlei soorten dressings. Favoriet was wel de chorizo pasta salade. Tot frustratie van mijzelf omdat ik tijdens het koken niet lekker kon snoepen, want ik was zwanger! Gelukkig geniet ik er ook vol op van als andere genieten van mijn eten.
Het recept voor de chorizo pasta salade is weer een saladjar recept. Perfect om met de lunch mee te nemen. Vult goed en daarmee ook prima als maaltijdsalade. Enjoy!
Steps
1
Done
|
PASTA Breng een pan water aan de kook. | Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de pasta af en spoel direct af met koud water. Om direct compleet af te koelen. | Voeg een paar druppels goede olijfolie toe aan de pasta en hussel dit door elkaar. |
2
Done
|
BROCCOLI Snij de broccoli in roosjes. | Breng een pan water aan de kook. | Blancheer de broccoli 5 minuten in het kokende water. | Giet de broccoli af en leg het direct in ijswater of spoel af met koud water. Om de broccoli direct compleet af te koelen. | |
3
Done
|
OVERIGE Was de komkommer, cherry tomaten en paprika. | Snij de paprika in blokjes. | Maak de paprika schoon door de steel en zaadlijst te verwijderen. Snij de rest in blokjes. | Halveer de cherry tomaten. | Snij de chorrizo in blokjes. |
4
Done
|
DRESSING: Pel de knoflook en snij deze zeer fijn of gebruik een knoflookpers. | Meng alle ingrediënten van de dressing. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met zout en peper. |
5
Done
|
Saladjar Samenstellen: 1. Dressing |
6
Done
|
Saladjar eten: Eten op een bord: Eten uit de pot: Salade pot is tot 3 dagen in de koelkast te bewaren. Dan is hij het lekkerste. Haal wel een half uur van tevoren uit de koelkast. |