0 0
Chocolate chip pancake cupcake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

280 gram bloem (patent)
1/2 tlp bakpoeder
snufje zout
115 gram ongezouten boter
380 gram suiker
2 ei
2 tlp vanillearoma
290 ml melk
115 ml ahorn siroop (maple syrup)
100 gram chocolade druppels (puur)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Chocolate chip pancake cupcake

pancakes en cupcakes dat klinkt toch als een goed idee!

Ingredients

Directions

Share

De Chocolade Birthday Cupcakes met Aardbei Marshmallow Frosting die ik voor mij 28ste verjaardag had gemaakt waren zo’n groot succes dat ze allemaal op zaterdag avond op waren en ik dus niets overhield om naar mijn werk mee te nemen. Ik moest dus wel een nieuwe batch cupcakes gaan maken.

Mijn favoriete zondag ochtend ontbijt zijn American Pancakes, wat mij op het idee bracht om Chocolate Chip Pancake Cupcakes te maken als traktatie op mij werk.

Mijn Chocolate Birthday Cupcakes waren zo snel op voor mijn verjaardag dat ik voor mijn werk een batch nieuwe cupcakes moest maken. Zondags vind ik het heerlijk om American Pancakes te maken en dat bracht me op het idee om Chocolate Chip Pancake Cupcake te maken om op mijn werk te trakteren.

Voor de frosting bij de Chocolate Chip Pancake Cupcakes was ik dit maal wat lui, ik had immers net een geslaagd verjaardagsfeestje gehad. Ik had nog Chocolade Frosting van Duncan Hines in huis, wat ik heb gebruikt als frosting. Als toevoeging heb ik wel wat maple syrup (ahorn siroop) nog door de frosting verwerkt. Het komt immers op Pancake Cupcakes een daar hoort maple syrup bij.

 

Zelf frosting maken? Klik hier op Buzz in the Kitchen frosting recepten

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe cupcake bakpapiertjes in een cupcake bakblik.

2
Done

Maak in een kom de boter zacht met een handmixer of keukenmachine. Voeg de suiker toe en mix tot een luchtig zanderige substantie.

Voeg de eieren, melk en vanille toe aan de suiker en mix alles door elkaar.

3
Done

Meng in een kom de bloem, bakpoeder en snufje zout. Mix het beetje bij beetje door de boter tot het een goed gemixt beslag vormt.

Spatel de maple syrup en chocolade druppels door het beslag.

4
Done

Schep het beslag voor 2/3 in het cupcake bakblik en zet deze in de voor verwarmde oven.

mini cupcakes 10-15 minuten
grote cupcakes 15-20 minuten

Om te controleren of de cupcakes klaar zijn prik een satéprikker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon uit komt zijn de cupcakes klaar.

5
Done

Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 10 minuten het bakblik afkoelen en vervolgens compleet afkoelen op een rooster voor je ze decoreert met frosting.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

BITK Recept - Chocolade Birthday Cupcake
previous
Chocolade verjaardagscupcakes
next
Chia Bananen Pudding
BITK Recept - Chocolade Birthday Cupcake
previous
Chocolade verjaardagscupcakes
next
Chia Bananen Pudding

Add Your Comment