0 0
Chia Bananen Pudding

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
35 gram chiazaad
235 ml amandelmelk
1 tlp vanille extract
2 etlp maple syrup
1 banaan

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Chia Bananen Pudding

een snel, gezond en vullend ontbijt

Ingredients

Directions

Share

Een superfood die mij al lange tijd intrigeert zijn chia zaden. De zaden zijn niet heel goedkoop en vooral te krijgen in biologische winkels en supermarkten. Maar wat is chiazaad?

Chia is een plantensoort afkomstig uit Centraal en Zuid Mexico. Het is iets wat al werd geteeld door de Azteken zo zouden de zaden een langer jong leven verzorgen. Chia zaden zijn een bron zijn van vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Wat ze in het rijtje superfoods plaatst is dat ze ontzettend veel omega-3 bevatten.

Op Pinterest heb ik al diverse keren chia pudding voorbij zien komen iets wat onwijs makkelijk te maken is met weinig ingrediënten en voorbereidingen. Ik ben constant op zoek naar nieuwe recept ideeën voor een snel, gezond en vullend ontbijt en besloot hierom Chia Bananen Pudding te maken.

Steps

1
Done

Snij de banaan in plakjes.

Doe in een wekpot de chia zaadjes, melk, vanille extract, siroop en stukjes banaan. Roer dit goed door, zodat niet alle chiazaadjes op de bodem blijven.

Doe de wekpot goed dicht en laat dit minimaal 2 uur in de koelkast staan of gewoon overnacht in de koelkast.

2
Done

Haal de wekpot uit de koelkast en doe de inhoud in een blender of in een kom zodat je met een staafmixer erin kan. Blend de pudding goed door zodat de stukken banaan ook gepureerd zijn.
In geval je de substantie te dik vind kun je nog wat melk erbij doen.Wil je hem zoeter doe dan nog wat maple syrup erbij.

Optioneel kun je nog bessen of noten als topping doen.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Chocolate Chip Pancake Cupcake | BITK Recept
previous
Chocolate chip pancake cupcake
Chia Aardbeien Chocomousse | Buzz in the Kitchen
next
Chia Aardbeien Chocomousse
Chocolate Chip Pancake Cupcake | BITK Recept
previous
Chocolate chip pancake cupcake
Chia Aardbeien Chocomousse | Buzz in the Kitchen
next
Chia Aardbeien Chocomousse

Add Your Comment