0 0
Chocolade Chip Pecan Cakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
340 gram bloem
1 tlp bakpoeder
1/4 tlp baking soda
snufje zout
400 gram lichte basterd suiker
140 gram ongezouten boter
2 eieren
1 tlp vanille extract
150 gram chocolade chips (puur)
30 gram pecannoten

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Chocolade Chip Pecan Cakes

Chocolate Chip Cookies Meets Cake!

Ingredients

Directions

Share

BITK Chocolate Chip Pecan Cakes

Kerst staat voor de deur en dat betekend koekjes bakken bij ons thuis. In Amerikaanse kerst films laten ze altijd koekjes achter voor de kerstman, mijn favoriete koekjes: Chocolate Chip Cookies. Ik besloot echter deze kerst een andere variant te maken: Chocolate Chip Pecan Cakes. Chocolate Chip Cookies met Pecannoten in de vorm van een Cake. Klinkt dat niet goed. Pecannoten zijn erg populair tijdens de feestdagen dus waarom ze niet combineren met mijn favoriete koekjes. Het ziet er leuk uit en maakt een leuk presentje als je wat mee wilt nemen voor bezoek tijdens de feestdagen.

Steps

1
Done

Verwarm de oven in 180 C

Vet een bakblik in met boter en bedek de bodem met bakpapier.

2
Done

In een kom meng d bloem, zout, bakpoeder en baking soda.

In een sauspan smelt de boter en meng deze met de suiker.
Voeg de eieren een voor een toe samen met de vanille extract. Meng alles goed door elkaar.

Voeg beetje bij beetje de bloem toe aan het suikermengsel. Voeg niet alles in een keer toe. Mix alles door elkaar tot een goed beslag.

3
Done

Verkruimel de pecannoten.

Vouw met een spatel de pecannoten en de chocolate chips door het beslag.

Giet het beslag in het bakblik.

4
Done

Zet het bakblik in de oven en bak de cake voor 30 minuten. De Chocoalte Chip Pecan Cakes zijn klaar als je met een saté prikker midden in de cake prikt en deze er schoon uitkomt.

Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen in het bakblik. Snij de randen met een scherp mes los van het blik om ze uit het blik te halen.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Sinterklaas Monchou Taart
next
Hertenbiefstuk in kruidige boter
previous
Sinterklaas Monchou Taart
next
Hertenbiefstuk in kruidige boter

Add Your Comment