Sinterklaas Monchou Taart

0 0
Sinterklaas Monchou Taart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

350 gram speculaas
150 gram ongezouten boter
500 gram MonChou
100 gram suiker
500 ml slagroom (ongeklopt)
truffel kruidnoten

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Heb je een Sinterklaas feest en wil je wat lekkers meenemen wat niet teveel tijd kost? Maak deze heerlijk makkelijke Sinterklaas Monchou taart.

Sinterklaas Monchou Taart

Voor het eerst maakte ik deze taart in 2015 toen wij voor het aller eerste Sinterklaas vierde met onze kleine man Logan. Hij was pas een paar weken oud, maar we gingen al meteen maar liefst twee keer Sinterklaas vieren. Niet dat hij er iets van merkte. Waarom dan twee keer? Mijn familie was over uit Australië en om die reden vierde wij het dit jaar ook met hun. Er kwam zelfs een echte Sinterklaas op bezoek, waar Logan direct op schoot zijn luier vol scheet. Geen goede eerste indruk van de Sint dos.

Een speciale Sinterklaas editie dus, en dus besloot ik dat ik een makkelijke taart wou maken om mee te nemen. Ik was pas een paar weken bevallen en kon dus niet lang nog op mijn benen staan (was een heftige bevalling en ziekte bed daarna). Een snelle taart moest het dus worden. Ik ging voor een MonChou taart met een vleugje Sinterklaas. De bodem maakte ik van speculaas en de taart maakte ik af met truffel kruidnoten (favoriet!).

Mocht jij deze Sinterklaas nog een lekkere taart willen maken voor dit Hollandse feest, dan is deze ideaal!

 

*dit recept was origineel op Recepthoekje.nl te vinden (lees hier waarom)

Steps

1
Done

Vet een ronde taart springvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier.|

2
Done

Kruimel de speculaas helemaal fijn (gebruik eventueel een hakmachine). | Smelt boter in een pannetje. | In een kom meng de boter en speculaas kruimels en roer goed door elkaar. | Schep de speculaas in de taartvorm. Verdeel en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. | Zet de taartvorm in de koelkast.

3
Done

In een kom meng de MonChou en suiker samen tot een luchtig mengsel. | In een andere kom, klop de slagroom tot het bijna stijf is. | Schep de slagroom bij de MonChou en vouw deze met een spatel er goed doorheen.| Haal de taartvorm uit de koelkast en schenk het MonChou mengsel op de bodem. Strijk het mengsel mooi glad en zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast.

4
Done

Haal de taart uit de koelkast en decoreer hem met de truffel kruidnoten voor het serveren.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vegetarische Butter Chicken - Kidshoekje.nl
previous
Vegetarische Butter ‘Chicken’
Sinterklaas Schoencadeau Koekjes - Kidshoekje.nl
next
Schoencadeau Koekjes

Add Your Comment