0 0
Sinterklaas Monchou Taart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
350 gram speculaas
150 gram ongezouten boter
500 gram MonChou
100 gram suiker
500 ml slagroom
truffelnoten

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Sinterklaas Monchou Taart

Een snelle Sinterklaas Taart!

Ingredients

Directions

Share

Sinterklaas MonChou Taart

Wij vieren dit jaar twee keer Sinterklaas op een dag. Ja onze kleine is net op de wereld en we vieren meteen Sinterklaas twee keer. Niet dat hij er iets van zal merken. Een van de Sinterklaas feesten is met mijn familie uit Australië wat een extra speciaal Sinterklaas feest daarom is. Om die reden besloot ik een makkelijke taart te maken om mee te nemen. Ik kan momenteel namelijk nog niet lang op mijn benen staan wat een snelle taart erg fijn maakt. Ik bedacht daarom een Sinterklaas MonChou taart te maken. Een simpele MonChou taart, met een speculaas bodem en afgemaakt met truffelnoten als garnering.

Mocht jij vanavond dus Sinterklaas vieren en toch nog een lekkere taart willen maken voor dit Hollandse feest, dan is deze ideaal!

Steps

1
Done

Vet een spring taartvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier.

Smelt boter in een pannetje en kruimel de speculaas helemaal fijn.

Meng de boter en speculaas kruimels in een kom en schep dit vervolgens in de taartvorm. Druk het goed aan en zet de taartvorm in de koelkast.

2
Done

Klop de slagroom in een kom tot het bijna stijf is.

In een andere kom meng de MonChou en suiker samen tot een luchtig mengsel.

Schep de slagroom bij de MonChou en vouw deze met een spatel er goed doorheen.

Haal de taartvorm uit de koelkast en schenk het MonChou mengsel op de bodem. Strijk het mengsel mooi glad en zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast.

3
Done

Haal de taart uit de koelkast en decoreer hem met de truffelnoten voor het serveren.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Snickerdoodles
next
Chocolade Chip Pecan Cakes
previous
Snickerdoodles
next
Chocolade Chip Pecan Cakes

One Comment Hide Comments

Add Your Comment