Ingredients
-
340 gram bloem
-
1 tlp bakpoeder
-
1/4 tlp baking soda
-
snufje zout
-
400 gram lichte basterd suiker
-
140 gram ongezouten boter
-
2 eieren
-
1 tlp vanille extract
-
150 gram chocolade chips (puur)
-
30 gram pecannoten
Directions
Kerst staat voor de deur en dat betekend koekjes bakken bij ons thuis. In Amerikaanse kerst films laten ze altijd koekjes achter voor de kerstman, mijn favoriete koekjes: Chocolate Chip Cookies. Ik besloot echter deze kerst een andere variant te maken: Chocolate Chip Pecan Cakes. Chocolate Chip Cookies met Pecannoten in de vorm van een Cake. Klinkt dat niet goed. Pecannoten zijn erg populair tijdens de feestdagen dus waarom ze niet combineren met mijn favoriete koekjes. Het ziet er leuk uit en maakt een leuk presentje als je wat mee wilt nemen voor bezoek tijdens de feestdagen.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven in 180 C Vet een bakblik in met boter en bedek de bodem met bakpapier. |
2
Done
|
In een kom meng d bloem, zout, bakpoeder en baking soda. In een sauspan smelt de boter en meng deze met de suiker. Voeg beetje bij beetje de bloem toe aan het suikermengsel. Voeg niet alles in een keer toe. Mix alles door elkaar tot een goed beslag. |
3
Done
|
Verkruimel de pecannoten. Vouw met een spatel de pecannoten en de chocolate chips door het beslag. Giet het beslag in het bakblik. |
4
Done
|
Zet het bakblik in de oven en bak de cake voor 30 minuten. De Chocoalte Chip Pecan Cakes zijn klaar als je met een saté prikker midden in de cake prikt en deze er schoon uitkomt. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen in het bakblik. Snij de randen met een scherp mes los van het blik om ze uit het blik te halen. |