Ingredients
-
150 gram macaroni
-
2 etlp olijfolie
-
3 tenen knoflook
-
2 etlp bloem
-
200 ml melk
-
150 gram bladspinazie
-
80 gram + extra Parmezaanse kaas
-
200 gram cherry tomaten
-
125 gram magere spekreepjes
-
zout en peper
Directions
Elke keer als wij een zak bladspinazie kopen voor een gerecht houden we bijna altijd meer dan de helft over. Wat betekend twee keer in de week spinazie eten. Geen probleem! Ik vind spinazie namelijk heerlijk en daarnaast zijn er tal van gerechten die je kunt maken met spinazie zoals soep, wok-gerechten, een stamppot of zoals ik dit keer heb gedaan een pasta gerecht.
Met de overgebleven bladspinazie, cherrytomaten en nog wat macaroni uit de voorraadkast besloot ik alleen nog even Parmezaanse kaas te komen om zo een heerlijk romige Cheesy Spinazie Macaroni te maken. Het gerecht is heel simpel, je kookt de macaroni pasta in een pot volgens de verpakking en in de andere pan maak je de saus van kaas en spinazie. Je kunt het gerechtvegetarisch eten of zoals ik in dit geval heb gedaan met wat magere spekreepjes. Bedenk wel altijd dat als je spekjes toevoegd en ook met een zoutigekaas kookt, niet teveel zout toe te voegen!
Steps
1
Done
|
Kook water in een ruime pan en bereid de macaroni volgens de verpakking. |
2
Done
|
Zet een koekenpan op het fornuis en warm de olijfolie erin. Voeg de geperste knoflook toe en laat dit 1 minuut staat tot het gaat geuren. Voeg de bloem en melk toe en roer het goed in de pan. Laat het mengsel langzaam dik worden. |
3
Done
|
Voeg de Parmezaanse kaas en spinazie toe en roer in de pan tot de spinazie is geslonken. Is het kaasmengsel te dik voeg dan nog wat melk toe. |
4
Done
|
Bak onder tusssen de magere spekreepjes krokant. Haal de spekreepjes uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier om uit te laten lekken. |
5
Done
|
Snij de cherry tomaten in kwartjes. Voeg ze dan toe aan de saus en laat het nog 2 minuten staan. |
6
Done
|
Giet de pasta af als deze klaar is en voeg hem toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta op de borden en maak het af met de spek reepjes en wat extra Parmezaanse kaas. |