0 0
Caribische Garnalen Quinoa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram quinoa
1 liter groentenbouillon
250 gram garnalen
3 etlp Caribische jerk kruiden
6 etlp olijfolie
150 gram aardbeien
200 gram (5 stuks) manderijnen (vers of uit blik)
230 gram ananas (uit blik)
3 bosui
paar takjes koriander
1 citroen
3 etlp geraspte kokos
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Caribische Garnalen Quinoa

Garnalen, Fruit en Quinoa. Een combinatie die heerlijk is!

Ingredients

Directions

Share

Bitk Recept - Caribische Garnalen Quinoa

 

Een vrijdag avond alleen thuis betekend dat ik kan eten wat ik lekker vind en mijn man niet. Wat vaak uit komt op vis gerechten (I know hoe kan hij nou niet van vis houden?) en dan vooral zalm of garnalen. Ik had onwijs zin garnalen en was online op zoek naar een lekkere dry rub om te gebruiken. Ik kwam erg vaak Jerk Seasoning tegen een Caribische dry-rub die vaak gebruikt wordt voor vis en gevogelte. Ik ging meteen op zoek naar een recept voor deze kruiden mix en vond hem. Maar wat te maken bij deze Caribische Garnalen.

Mijn go-to gerecht is tegenwoordig toch wel quinoa en omdat ik wel zin had in iets fris in de zin van een salade kwam ik met wat Pinterest afbeeldingen inspiratie op het idee om fruit in mijn quinoa te verwerken. Het zoete van de fruit en pittige van de kruiden mix. Zo is mijn Caribische Garnalen Quinoa tot stand gekomen. Om het toch nog wat smaak te geven wat citroen en ananas mengen en voila een lekkere dressing er nog bij. Oh wacht tropisch is kokos toch wel nog een topping.

Uiteindelijk kan ik eerlijk zeggen. Het is het lekkerste quinoa gerecht wat ik tot nu heb gegeten en hou je niet van vis dan kun je de quinoa ook heerlijk zo eten of met kip in plaats van garnalen. De Caribische Jerk Kruiden heb ik inmiddels in mijn kruiden kastje staan en de zoete quinoa die ga ik zeker vaker maken deze zomer. Met alle mogelijke fruit varianten is het een paradijs om uit te proberen.

 

Klik hier voor het Caribische jerk kruiden recept.

 

Caribische Garnalen Quinoa 03

Steps

1
Done

Quinoa...

Breng de bouillon aan de kook.

Spoel de quinoa af en laat deze goed uitlekken voor je hem toevoegd aan de bouillon. Laat de quinoa 12 minuten koken.

Haal de pan van het vuur en laat de quinoa nog 5 minuten in de pan met water met de deksel op de pan.

Giet dan de quinoa af en laat hem wat afkoelen.

2
Done

Ondertussen...

Ontdarm de garnalen (indien nodig) en dep ze wat af zodat ze goed droog zijn.

Doe de garnalen in een grote kom samen met 2 etlp olijfolie en de Caribische jerk kruiden. Meng het goed door elkaar en laat het minimaal 5 minuten marineren.

3
Done

Zet een schone steelpan op het fornuis en rooster hier 2-3 min de kokosrasp tot ze een lichte bruine kleur krijgen.Schud de kokos daarom regelmatig in de pan om verbranden te voorkomen.

Laat de kokos afkoelen op een bord bekleed met keukenpapier.

4
Done

Maak de steelpan weer schoon en verhit hier in 1 etlp olijfolie. Voeg de garnalen toe en kook deze aan elke zijde voor 2 minuten. Zorg ervoor dat ze goed gaar zijn.

Haal de garnalen uit de pan en laat ze wat afkoelen.

5
Done

Dressing:

In een kom meng 3 etlp van het ananassap, citroen sap (van 1 citroen), 3 etlp olijfolie en 1 tlp zout en peper.

6
Done

Maak de aardbeien schoon en halveer ze.

Pel de mandarijnen (indien verse) en maak de partjes los.

Snij de ananas in stukjes, indien niet zo gekocht.

Maak de bosui schoon en snij deze in ringen.

Snij de koriander iets kleiner

Meng de aardbeien, mandarijnen, ananas, bosui en koriander met de quinoa en schep het op de borden.

Doe wat van de kokosrasp over de quinoa en maak af met de garnalen op de quinoa.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Mexicaanse Kip Quinoa | Buzz in the Kitchen
previous
Mexicaanse Kip Quinoa
next
Aardbeien Pie Smoothie
Mexicaanse Kip Quinoa | Buzz in the Kitchen
previous
Mexicaanse Kip Quinoa
next
Aardbeien Pie Smoothie

Add Your Comment