0 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Velvet Cake
140 gram bloem
170 gram suiker
1/2 tlp baking soda
snufje zout
1 etlp cacaopoeder
175 ml zonnebloemolie
125 ml karnemelk
1 ei
1/2 tlp witte wijnazijn
1 tlp vanille extract
2 etlp blauwe of rode kleurstof
Frosting
1 pot (213 gram) marshmallow fluff
1 bus (250 gram) poedersuiker
113 gram boter
1 etlp vanille extract
1 etlp melk

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Baby Gender Reveal Cake

We krijgen een...

Features:

    Ingredients

    • Velvet Cake

    • Frosting

    Directions

    Share

    Baby Gender Reveal Cake

    Om aan onze ouders het geslacht van onze baby bekend te maken, besloot ik twee baby gender reveal cake te maken.

    Maar wat is een gender reveal cake?

    In Nederland zijn de Gender Reveal feestjes inmiddels steeds populairder. Samen met je familie en vrienden er achter komen wat het geslacht van jouw baby is. Wij wisten in ons geval al wat het geslacht was maar besloten onze ouders te verrassen met een gender reveal taart. Aan de buiten kant is niet te zien aan de taart. Pas als je er in snijd dan zie je dat de taart een bepaalde kleur heeft wat het geslacht van de baby laat zien. In ons geval een blue velvet cake.

    Krijg je echter een meisje dan kun je met het onderstaande recept in plaats van blauwe kleurstof, rode gebruiken. Voeg dan wel de kleurstof niet in een keer toe maar beetje bij beetje om de juiste kleur te krijgen zoals jij deze wil. Wil je zelf ook verrast worden? Dan moet je dit recept even door sturen, want geloof me deze taart is zeker lekker voor die zoete zwangerschap cravings.


    Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 180 C. | Vet het cake/taartblik in met boter (of gebruik bakspray) en leg op de bodem wat bakpapier.

    2
    Done

    Velvet Cake

    In een kom mix de bloem, suiker, baking soda, zout en cacaopoeder. ||
    In een aparte kom meng samen de olie, karnemelk, ei, azijn, vanille en kleurstof. | Terwijl je aan het mixen bent, voeg het bloem mengsel in delen toe tot het goed gemengd is. Voeg niet alle bloem in een keer maar doe dit echt beetje bij beetje.

    3
    Done

    Doe het beslag in het bakblik en zet de cake in de oven voor ongeveer 30-40 minuten. | Om te controleren of de cake klaar zijn kun je een saté prikker in de cake prikken en als deze er schoon uit komt is hij klaar. | Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen in het bakblik en vervolgens nog 30 minuten op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld. Laat het compleet afkoelen voor je er frosting op doet.

    4
    Done

    Frosting

    Maak de boter zacht in de keukenmachine. Voeg de marshmallow fluff toe meng het goed samen. | Voeg 1/3 van de poedersuiker toe samen met de vanille en melk en doe een doek op de keukenmachine voor je hem aan doet. Anders zit je hele keuken onder een witte laag poedersuiker! Voeg de poedersuiker per 1/3 toe tot de bus leeg is of je de frosting zoet genoeg vindt.

    Als de cake compleet is afgekoeld kun je deze bekleden met frosting.

    Wendy

    In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

    previous
    Elderflower Summer Smoothie
    next
    Bruizende Kersen Limonade
    previous
    Elderflower Summer Smoothie
    next
    Bruizende Kersen Limonade

    Add Your Comment