We krijgen een...
Om aan onze ouders het geslacht van onze baby bekend te maken, besloot ik twee baby gender reveal cake te maken.
Maar wat is een gender reveal cake?
In Nederland zijn de Gender Reveal feestjes inmiddels steeds populairder. Samen met je familie en vrienden er achter komen wat het geslacht van jouw baby is. Wij wisten in ons geval al wat het geslacht was maar besloten onze ouders te verrassen met een gender reveal taart. Aan de buiten kant is niet te zien aan de taart. Pas als je er in snijd dan zie je dat de taart een bepaalde kleur heeft wat het geslacht van de baby laat zien. In ons geval een blue velvet cake.
Krijg je echter een meisje dan kun je met het onderstaande recept in plaats van blauwe kleurstof, rode gebruiken. Voeg dan wel de kleurstof niet in een keer toe maar beetje bij beetje om de juiste kleur te krijgen zoals jij deze wil. Wil je zelf ook verrast worden? Dan moet je dit recept even door sturen, want geloof me deze taart is zeker lekker voor die zoete zwangerschap cravings.
Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 C. | Vet het cake/taartblik in met boter (of gebruik bakspray) en leg op de bodem wat bakpapier. |
2
Done
|
Velvet CakeIn een kom mix de bloem, suiker, baking soda, zout en cacaopoeder. || |
3
Done
|
Doe het beslag in het bakblik en zet de cake in de oven voor ongeveer 30-40 minuten. | Om te controleren of de cake klaar zijn kun je een saté prikker in de cake prikken en als deze er schoon uit komt is hij klaar. | Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen in het bakblik en vervolgens nog 30 minuten op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld. Laat het compleet afkoelen voor je er frosting op doet. |
4
Done
|
FrostingMaak de boter zacht in de keukenmachine. Voeg de marshmallow fluff toe meng het goed samen. | Voeg 1/3 van de poedersuiker toe samen met de vanille en melk en doe een doek op de keukenmachine voor je hem aan doet. Anders zit je hele keuken onder een witte laag poedersuiker! Voeg de poedersuiker per 1/3 toe tot de bus leeg is of je de frosting zoet genoeg vindt. Als de cake compleet is afgekoeld kun je deze bekleden met frosting. |