Ingredients
-
213 gram (1 pot) marshmallow creme (aardbei)
-
200 gram ongezouten boter (zacht)
-
200 gram poedersuiker
-
1 etlp melk
-
(indien je geen aardbei creme vindt) aardbeienaroma
Directions
Marshmallows! Ik ben dol op marshmallows. Lekker roosteren na een heerlijke barbecue. Het is daarom misschien niet gek dat marshmallow frosting ook mijn absolute favoriet. Marshmallow crème of fluff is in Nederland niet echt bekend. Het is simpel uitgelegd smeerbare marshmallow. Het is een product uit Amerika maar kun je in Nederland ook bij veel toko’s en sommige supermarkten krijgen bij de Amerikaanse producten. Of bij de online winkel USFoodz.nl.
Voor mijn Chocolade Birthday Cupcake [link] wou ik een heerlijke marshmallow frosting maken. Van marshmallow fluff heb je naast naturel ook de smaak aardbei. Aardbeien en chocolade gaan heel goed dus maakte ik dit maal aardbei marshmallow frosting. Natuurlijk kan de Aardbeien Marshmallow Frosting ook heel goed bij een andere cake of cupcake smaak!
Steps
1
Done
|
Maak de boter zacht met een mixer zodat er geen klonten meer in zitten. Mix de marshmallow door de boter met een handmixer of keukenmachine. |
2
Done
|
Voeg de melk en de helft van de poedersuiker toe en doe een doek over de kom voor opstuivende poedersuiker als je alles door elkaar mixt. Proef de frosting voor je er meer poedersuiker bij voegt. Bepaal zelf hoe zoet je de frosting wilt hebben vanaf dit punt. |
3
Done
|
Gebruikt de frosting meteen om cupcakes of een taart mee te decoreren. Zorg er wel voor dat de cake goed is afgekoeld. Bewaar anders de frosting in de koelkast en laat hem iets zachter worden voor je het gebruikt. |