0 0
Pittige quinoa roerbak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 groentebouillonblokje
150 gram quinoa
1 rode ui
1 paprika (rode)
2 tenen knoflook
1 courgette
150 gram sugar snaps
1 etlp chilipoeder
1 etlp papaprikapoeder (mild)
3 etlp sojasaus
2 etlp sesamolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Pittige quinoa roerbak

superfood of gewoon lekker

Ingredients

Directions

Share

Quinoa de superfood van 2013. Het is zelfs zo in trek is dat het bijna in geen een winkel meer is te verkrijgen.  Je treft namelijk of een leeg schrap of een bordje met ‘Vanwege de grote vraag naar quinoa is de prijs van het product omhoog gegaan.’  

Wat is Quinoa?

Quinoa  is geen graansoort ook al lijkt het er wel op. Het komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Naast de meest voorkomende gele quinoa is deze ook in het bruid, rood en zwart te krijgen. Daarbij zijn er diverse soorten quinoa te krijgen als vlokken, zaden en meel.

Wat maakt het een superfood? Quinoa bevat vele vitamines, eiwitten en mineralen en is tarwe/glutenvrij. Het kan hierdoor heel goed in plaats van andere graansoorten gegeten worden.

Natuurlijk ben ik geïntrigeerd door het onbekende en besloot ik voorgekookte quinoa te kopen van het merk NatureCrops. Na een beetje online gekeken te hebben wat mensen zoal maken met quinoa besloot ik de Aziatische kant op te gaan en een Spicy Quinoa Stir-Fry te maken met daarbij een pangafilet. Een zeer geslaagd experiment en de quinoa is een blijvertje!

Steps

1
Done

Breng een pan met 1 liter water en de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de quinoa toe en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bewaar 50 ml bouillon.

2
Done

Pel en snipper de rode ui en knoflooktenen. Maak de paprika en courgette schoon en snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakjes.

3
Done

Verwarm 1 eetlepel sesamolie in een wok en fruit de uit 3 minuten. Voeg de paprika, de courgette, de knoflook, de sugar snaps, paprikapoeder en chilipoeder toe aan de wok en roerbak 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

4
Done

In een kom meng de 50 ml achter gehouden bouillon met 3 etlp sojasaus en 1 etlp sesamolie.

5
Done

Voeg de quinoa en saus toe aan de groenten en roerbak alles nog 2 minuten in de wok.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Kip Perzik Empanadas
next
Aardbeien marshmallow frosting
previous
Kip Perzik Empanadas
next
Aardbeien marshmallow frosting

Add Your Comment