Ingredients
-
Salade
-
250 gram spinazie
-
150 gram fussili pasta
-
1 kleine flespompoen
-
1 courgette
-
200 gram cherrytomaten
-
1 mozzarella
-
1 etlp citroensap
-
dressing
-
2 etlp olijfolie
-
1 etlp witte wijnazijn
-
1 tlp honing
-
1 tlp citroensap
-
1 tlp Italiaanse kruiden
-
In Huis
-
bakpapier
-
olijfolie
-
peper
Directions
Gegrilde Groenten Pasta Salade
Het grillen van groenten klinkt heel intensief of een gedoe, maar het valt heel erg mee. Is het de moeite waard? absoluut want de smaak vooral in een salade is super lekker. In mijn gegrilde groenten pasta salade zit gegrilde pompoen en courgette. Even in de oven en afkoelen dat is wat het langst duurt. Vooral in pasta salades werken gegrilde groenten heel goed en dan wat kaas natuurlijk wat er is niets zo lekker dan kaas en pasta. Voor mijn bedrijf Gingerroo zijn de pasta salades altijd erg geliefd en ook deze is een favoriet. Probeer het eens zelf voor de lunch of als maaltijdsalade.
Steps
1
Done
|
Flespompoen Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. | Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij de rest in blokjes. | Verdeel de pompoen over een bakplaat en druppel er wat olijfolie over heen. | Bak de pompoen 30 minuten in de oven. Hussel halverwege de tijd de pompoen door elkaar. | Was de courgette en snij in plakjes. | Verdeel de courgette over de andere bakplaat en druppel er wat olijfolie overheen. Zorg ervoor dat beide kanten van de courgette olijf heeft. | Bak de courgette 20 minuten in de oven. Draai de schijfjes halverwege om. | Laat de pompoen en courgette compleet afkoelen. |
2
Done
|
Pasta Breng een pan water aan de kook. | Bereid de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de pasta af en spoel af met koud water.| Doe wat druppels olie door de pasta heen om plakken te voorkomen. Niet te veel! |
3
Done
|
Overige Was de cherry tomaten en halveer ze. | Snij de mozzarella in blokjes. | |
4
Done
|
Dressing Meng alle ingrediënten van de dressing. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met een beetje peper. |
5
Done
|
SaladJar samenstellen 1. Dressing |
6
Done
|
Saladjar eten: Draai de dichte pot op zijn kop en schud alles door elkaar. | Giet de pot op een bord of eet vanuit de pot. | Enjoy! Salade pot is tot 3 dagen in de koelkast te bewaren. Dan is hij het lekkerste. Haal wel een half uur van tevoren uit de koelkast. |