Ingredients
-
Salade
-
150 gram spinazie
-
50 gram feta
-
200 gram bieten (gekookt)
-
150-200 gram linzen (uit blik)
-
2-3 stuks zoete aardappel
-
1 etlp cayennepeper
-
2 etlp olijfolie
-
1 etlp citroensap
-
Dressing
-
3 etlp olijfolie
-
1 etlp balsamico
-
1/2 tlp mosterd
-
In Huis
-
zout en peper
-
bakpapier
Directions
Feta Bieten Salade
Zeg je bieten dan denk ik meteen aan Australië. Daar zijn ze dol op bieten. Vooral op hun hamburger. Dat was tijdens onze reis door Australië wel even wennen. Bieten you love them, you hate them or just okay. Voor mij het laatste. Ik wordt niet dol bij de gedachte van bieten, maar in een salade vind ik het wel lekker. Zoals deze feta bieten salade. Bieten hebben iets aards en zoets. In combinatie met feta een perfecte balans voor een salade. Enjoy!
Steps
1
Done
|
Zoete aardappels Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. | Meng de zoete aardappel met 2 etlp olijfolie en de cayenne peper. | Leg de zoete aardappel op de bakplaat en zet deze 30 minuten in de oven. Hussel halverwege de tijd de zoete aardappel door elkaar. | Laat de zoete aardappel compleet afkoelen. |
2
Done
|
Overige Snij de bieten in blokjes. | Giet de linzen uit blik en spoel af tot het stopt met schuimen. Laat ze goed uitlekken. | Was de komkommer en snij in dunne plakjes. | Was de spinazie. |
3
Done
|
Dressing Meng alle ingrediënten van de dressing. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met zout en peper. |
4
Done
|
SaladJar samenstellen 0. Dressing |
5
Done
|
Saladjar eten: Eten op een bord: Haal de walnoten en bakpapier uit de pot.| Draai de dichte pot op zijn kop en schud alles door elkaar. | Giet de pot op een bord en strooi de walnoten eroverheen. Eten uit de pot: Haal het bakpapier uit de pot.| Doe de pot goed dicht, draai hem op ze kop en schud alles door elkaar. Enjoy! Salade pot is tot 3 dagen in de koelkast te bewaren. Dan is hij het lekkerste. Haal wel een half uur van tevoren uit de koelkast. |