Ingredients
-
125 gram bloem (patent)
-
1/2 tlp baking soda
-
snufje zout
-
60 gram cacaopoeder
-
280 gram suiker
-
2 ei
-
1 1/2 tlp vanillearoma
-
235 ml melk
-
frosting
Directions
Happy Birthday to Me!
Vandaag op 13 januari 2014 ben ik 28 jaar geworden. Hiep Hiep Hoera!!! Afgelopen weekend heb ik mijn verjaardag met familie en vrienden gevierd niks bijzonders gewoon gezellig bij ons thuis met wat drankjes en natuurlijk Birthday Cupcakes en wel Chocolade Birthday Cupcakes!
Chocolade cupcakes zijn net als vanille cupcakes een die je standaard waar cupcakes verkocht worden vind.
Toch heb ik ze nog niet eerder gemaakt omdat mijn ervaring met chocolade cupcakes is dat ze droog kunnen zijn of te overweldigend van smaak. Ik besloot mezelf uit te dagen en wel voor mijn verjaardag te maken vandaar dat ik ze noem Chocolade Birthday Cupcakes. Om ze extra lekker te maken heb ik er aardbei-marhmallow frosting bij gedaan. Aardbei en chocolade perfecte combo!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de cupcake bakpapiertjes vast in een cupcake bakblik voor 12 grote of 24 kleine cupcakes. |
2
Done
|
Maak in een kom de boter zacht met een handmixer of keukenmachine. Voeg de suiker toe en mix tot een luchtig zanderige substantie. Voeg de eieren, melk en vanille toe aan de suiker en mix alles door elkaar. |
3
Done
|
Meng in een kom de bloem, baking soda, zout en cacaopoeder. Voeg het beetje bij beetje toe aan de suiker terwijl je alles door elkaar mixt. |
4
Done
|
Schep het beslag voor 2/3 in het cupcake bakblik en zet deze in de voor verwarmde oven. mini cupcakes 10-15 minuten Om te controleren of de cupcakes klaar zijn prik een satéprikker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon uit komt zijn de cupcakes klaar. |
5
Done
|
Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 10 minuten het bakblik afkoelen en vervolgens compleet afkoelen op een rooster voor je ze decoreert met frosting. |